Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Zmiana z ksenonu na Bi-xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Patrzyłem po szukajce ale nie znalazłem, więc założyłem ten temat. Jestem nowy na forum.

I teraz mam pytanie - kupiłem A4 z ksenem, chciałbym bi. Co trzeba wymienić?

Pozdro i dzięki z góry za info

Opublikowano

musisz kupić reflektory bi - a sama wymiana prawie plug & play - przetwornice powinny pasować bez rezania - chociaż ja musiałem w swoich wyciąć kawałek plastiku no i będziesz musiał przedłużyć kabel do prawego reflektora bo w xenonach wtyczka jest po drugiej stronie lampy i jak założysz bi to wtyczka nie sięgnie do gniazda... i tyle...

Opublikowano

Czyli wystarczy kupić takie lampy?

http://allegro.pl/item447837774_audi_a4_2002_bi_xenon_prawa_i_lewa_idealne.html

I poprzekładać przetwornice z moich ksenonów? A co z żarnikami? Zostają takie jak miałem? Co z wtyczkami? I co z miejscem od strony grilla? Miejscem, w którym w normalnych lampach są długie.

Opublikowano

-dokładnie... żarniki D1S - takie jak masz w tej chwili[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 21:22_________________________________________________

Co z wtyczkami? I co z miejscem od strony grilla? Miejscem, w którym w normalnych lampach są długie.

- wtyczki pasują :) - co do reszty to nie wiem o czym mówisz...??? - w tych lampach też są długie...

Opublikowano

No bo skoro bixenon świeci na długich i mijania to po co są miejsca na długie skoro w bixenonie krótkie i długie idą przez soczewkę...

Opublikowano

:szukaj: wszystko pasuje jeśli masz d1s , prawy przewód należy troszkę naciągnąć ale wszystko pasuje .20 MIN.pracy.

Bixenon jest w soczewce a długie żarówka H7 [br]Dopisany: 05 Październik 2008, 21:29_________________________________________________bo w soczewce jest przysłona która się podnosi i świeci pełną soczewką mocą[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 21:30_________________________________________________i soczewka jest dużo większa

Opublikowano

No bo skoro bixenon świeci na długich i mijania to po co są miejsca na długie skoro w bixenonie krótkie i długie idą przez soczewkę...

tak się składa że w B6 nie było prawdziwego bixenonu... - audi ten system nazwało xenon+ - żarnik doświetla światła drogowe które są halogenowe :naughty:

-tak jak napisał Wąski...

Opublikowano

Czyli w "bixenonie" zapalają się i tak te wewnętrzne żarówki i świecą ksenony?

Opublikowano

No to czym sie rozni zenon od bizenona?? :confused4:

Opublikowano

nie widzialem posta Wąskiego :kox:

Opublikowano

wielkością soczewki i to że przysłona się podnosi i świeci całą swoja mocą

Opublikowano

Dzięki za pomoc :oklaski:

Opublikowano

Nie no kumałem wczesniej ale jak napisaliscie o tym xenon + to zglupialem...

Jak Wąski napisałeś o przesłonie to tylko mnie upewniłeś w tym, ze to bi...

Pozdro

Opublikowano

Nie no kumałem wczesniej ale jak napisaliscie o tym xenon + to zglupialem...

Jak Wąski napisałeś o przesłonie to tylko mnie upewniłeś w tym, ze to bi...

Pozdro

czyli już wszystko wiesz ?

Opublikowano

Tak, dzięki :hi:

Opublikowano

Chlopaki ja mam problem z bi-xenonami migaja co jakis czas raz lewy raz prawy nawet na postoju nie mam pojecia co jest grane moze macie jakies pomysly o co chodzi.dzieki pozdrawiam

Opublikowano

Chlopaki ja mam problem z bi-xenonami migaja co jakis czas raz lewy raz prawy nawet na postoju nie mam pojecia co jest grane moze macie jakies pomysly o co chodzi.dzieki pozdrawiam

prosta sprawa :szukaj:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...