_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 Witam Patrzyłem po szukajce ale nie znalazłem, więc założyłem ten temat. Jestem nowy na forum. I teraz mam pytanie - kupiłem A4 z ksenem, chciałbym bi. Co trzeba wymienić? Pozdro i dzięki z góry za info
krotki Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 musisz kupić reflektory bi - a sama wymiana prawie plug & play - przetwornice powinny pasować bez rezania - chociaż ja musiałem w swoich wyciąć kawałek plastiku no i będziesz musiał przedłużyć kabel do prawego reflektora bo w xenonach wtyczka jest po drugiej stronie lampy i jak założysz bi to wtyczka nie sięgnie do gniazda... i tyle...
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 Czyli wystarczy kupić takie lampy? http://allegro.pl/item447837774_audi_a4_2002_bi_xenon_prawa_i_lewa_idealne.html I poprzekładać przetwornice z moich ksenonów? A co z żarnikami? Zostają takie jak miałem? Co z wtyczkami? I co z miejscem od strony grilla? Miejscem, w którym w normalnych lampach są długie.
krotki Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 -dokładnie... żarniki D1S - takie jak masz w tej chwili[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 21:22_________________________________________________ Co z wtyczkami? I co z miejscem od strony grilla? Miejscem, w którym w normalnych lampach są długie. - wtyczki pasują - co do reszty to nie wiem o czym mówisz...??? - w tych lampach też są długie...
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 No bo skoro bixenon świeci na długich i mijania to po co są miejsca na długie skoro w bixenonie krótkie i długie idą przez soczewkę...
Wąski Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 wszystko pasuje jeśli masz d1s , prawy przewód należy troszkę naciągnąć ale wszystko pasuje .20 MIN.pracy. Bixenon jest w soczewce a długie żarówka H7 [br]Dopisany: 05 Październik 2008, 21:29_________________________________________________bo w soczewce jest przysłona która się podnosi i świeci pełną soczewką mocą[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 21:30_________________________________________________i soczewka jest dużo większa
krotki Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 No bo skoro bixenon świeci na długich i mijania to po co są miejsca na długie skoro w bixenonie krótkie i długie idą przez soczewkę... tak się składa że w B6 nie było prawdziwego bixenonu... - audi ten system nazwało xenon+ - żarnik doświetla światła drogowe które są halogenowe -tak jak napisał Wąski...
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 Czyli w "bixenonie" zapalają się i tak te wewnętrzne żarówki i świecą ksenony?
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 No to czym sie rozni zenon od bizenona??
krotki Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 ...poddaje się... - przeczytaj wszystko jeszcze raz!
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 nie widzialem posta Wąskiego
Wąski Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 wielkością soczewki i to że przysłona się podnosi i świeci całą swoja mocą
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 Dzięki za pomoc :oklaski:
_Bartek_ Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 Nie no kumałem wczesniej ale jak napisaliscie o tym xenon + to zglupialem... Jak Wąski napisałeś o przesłonie to tylko mnie upewniłeś w tym, ze to bi... Pozdro
Wąski Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 Nie no kumałem wczesniej ale jak napisaliscie o tym xenon + to zglupialem... Jak Wąski napisałeś o przesłonie to tylko mnie upewniłeś w tym, ze to bi... Pozdro czyli już wszystko wiesz ?
audiomaniak Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Chlopaki ja mam problem z bi-xenonami migaja co jakis czas raz lewy raz prawy nawet na postoju nie mam pojecia co jest grane moze macie jakies pomysly o co chodzi.dzieki pozdrawiam
HiRide Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Chlopaki ja mam problem z bi-xenonami migaja co jakis czas raz lewy raz prawy nawet na postoju nie mam pojecia co jest grane moze macie jakies pomysly o co chodzi.dzieki pozdrawiam prosta sprawa
Rekomendowane odpowiedzi