Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ESP sie wylacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nastepujacy problem, ktory pojawil sie po wymianie zawieszenia z przodu. Na poczatku przy predkosci powyżej 120 jak wjechalem w malutka dziurkę zapalala sie kontrolka esp. wlaczyc przyciskiem juz tego nie dalo rady. To wylaczeniu silnika i wwlaczeniu wszystko ok. Teraz potrafi sie wylaczyc nawet przy mniejszej predkosci. Autem lekko 'trzepie' po tym jak sie wylaczy. Naczytalem sie juz o tym sporo i ludzie pisza o czujniku pedala hamowania ale ja problemu ze swiatlami zadnego nie mam. Zalacza sie jedynie kontrolka esp. ktoś moze zna odpowiedź co jest grane ja sprobuje zaraz podpiac kompa i pojezdzic tak zeby sie wylaczylo.

Opublikowano

Podepnij kompa.

A czujnik pedału hamulca jest jednym z podejrzanych.

Opublikowano

Podpialem kompa przed wystartowaniem usunalem bledy. 20km zrobilem od drogi lesnej dziurawej zasniezonej po trase szybkiego ruchu 140km/h i sie nie zapalilo. Albo wykasowanie bledow pomoglo albo musze poczekac az znowu sie pojawi

Opublikowano

A jakie były to błędy ?

Opublikowano

Problem znowu powrócił, byłem na delegacji więc nie mogłem z tym nic zrobić. ESP teraz wyłącza się coraz częściej postaram się podłączyć vaga po tym jak błąd wskoczy. Przy mojej jeździe błąd nie chce się zapalić tylko jak dziewczyna jeździ to chyba jakiś znak :P

Opublikowano

Kontrolka nie musi się świecić.

Błąd jest zapisany w kompie.

Spisz numery błędów bo bez tego to tylko gdybanie.

Opublikowano

Dzisiaj na prostej drodze też mi się zaświeciła. Po zgłaszaniu silnika i ponownym odpaleniu już było ok. Jaka mogła być tego przyczyna?

Opublikowano

Dzisiaj na prostej drodze też mi się zaświeciła. Po zgłaszaniu silnika i ponownym odpaleniu już było ok. Jaka mogła być tego przyczyna?

Zwróć uwagę czy wyskakiwanie błędu nie jest związane z naciskaniem pedału hamulca - szczególnie delikatnym. U mnie przyczyną jest czujnik położenia pedału hamulca czy jak to nazwać.

Opublikowano

Wrzuć numer błędu a nie będziemy gdybać czemu zapala się kontrolka

Opublikowano

U mnie problem jest podobny, sprawdzalem błedy - nic. Szukalem informacji w internecie, spekulacji jest wiele, począwszy od zajechanych opon po psującą sie pompę wtryskową (mam 2,5 tdi). Sam głowię sie nad tym dobre 6 miesięcy, jedyne co zaobserwowałem, to że stan opon rzeczywiście ma związek z wyskakiwaniem tego "błędu"

Opublikowano (edytowane)

witam w koncu po x czasu udało mi się jednocześnie 'załapać' błąd i miałem kompa przy sobie sprawdziłem kod błędu i wuala, oto jest:

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front 1729

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 06435

1 Fault Found:

00526 - Brake Light Switch-F

36-00 - Open Circuit

Związane z czujnikiem pedału hamulca z tego co myślę, co znaczy 36 00 open circiut ?

pomoże ktoś ?:)

moglby ktos sie wypowiedziec na ten temat ? pozdro

Edytowane przez eryczek93
Opublikowano

Wymień włącznik przy pedale stopu. Tylko Aso ori a nie jakieś chińskie klamoty. Ok 60 zł nie majatek.

On ma dwa styki jeden zapala światła stopu ale drugi zgłasza do kompa sygnał co robisz bo świateł nie widzi.[emoji12]

Opublikowano

dzieki bardzo :)

problem rozwiazany od wymiany 0 problemow