Xxwojtus123xX Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Siema, zakupiłem nowe lampki na przód, okazało się jednak że są firmy Bosch a moje aktualne to Valeo.. Zauważyłem, że w mojej aktualnej lampie jest żarówka H4 a tutaj są aż dwie H7 oraz H1.. Nie chcę niepotrzebnie rozbierać samochodu więc mam pytanie, czy kostki będą pasowały bez problemu? Dlaczego w tych Bosch są dwie żarówki H7? Wyczytałem, że posiadają w sobie już halo.. Rocznik moich lamp Valeo to 95 a te nowo kupione z Boscha to 94.
wojtek79 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Dokładnia tak jak piszesz. Lampa VALEO - 1 żarówka H4 - światła mijania / drogowe Lampa BOSCH - 3 żarówki - mijania / drogowe / przeciwmgielne - do każdych świateł osobna żarówka Porównaj szkło obydwu reflektorów - wyraźna różnica. To samo na odbłyśniku - Valeo ma jeden w całości a Bosch ma jakby podzielony na trzy części. Co do kostek nie wiem ale wypnij kostkę w aucie i porównaj z gniazdem reflektora. Jest jeszcze kwestia kierunkowskazów. Są mocowane na zatrzask do reflektora i prawdopodobnie jak masz kierunki valeo to nie spasujesz do boscha. Edytowane 2 Lutego 2015 przez wojtek79
Xxwojtus123xX Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 Dobra, sprawa wyjaśniona. Kostka ta sama, po podłączeniu wszystko działa jak należy oprócz halogenów Wielkie dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi