Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błedy: p1297, p1136, p0507 1.8T 163

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko muszę się zwrócić do was z prośbą ponieważ nie wiem co to są za błędy a nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu który by mi pomógł. Jestem od niedawna posiadaczem auta a4 b6 1.8T 163km. Ostatnio zrobiłem nim trasę około 120 km i wyświetliła mi się kontrolka podjechałem do mechanika usunął mi błędy ale niestety wyskoczyły znów po zrobieniu następnych 120~km... Dodam że trochę go trzęsie gdy stoi na luzie (nie zawsze) obroty skaczą 900-1100. Niezależnie jakie paliwo wleje czy 95 czy 98 obojętnie na jakiej stacji... błędy wyskakują.. :facepalm: Zauważyłem też że komputer pokazuje mi spalanie przez tą trasę 7.6 - 8 L ale w rzeczywistości jest to 10-12 L bo tankuje za 50zł wychodzi około 12L i ni ma a jadę max stówką :decayed: chyba to nie jest zbyt normalne ?

Podpowiedzcie co zrobić z tymi błędami bo chciałbym się ich pozbyć.....

846a78f1141f6288m.jpg

Opublikowano

Kup sobie interfejs vag

Masz lpg?

Uzupełnij profil.

Trzeba sprawdzić szczelność dolotu, może łapie lewe powietrze dlatego bedą błędy mieszanki i z czasem check na desce

O ile ten tester prawde opisał to błedy:

- Turbosprężarka TC, zawór przesłony, wtyki - spadek ciśnienia

- Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka uboga - b.jałowy

- Czujnik obrotów silnika lub jego obwód CKP (G28) - obroty jałowe za wysokie

Zmień mechanika, bo skasowanie błędów to małe dziecko potrafi

Trzeba usunąć usterkę

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Może byc standardowa usterka, zaworek jednokierunkowy w trojniku odmy, błedy na to wskazują, sprawdz go. http://www.motocentrum.pl/zawor-odmy-skrzyni-korbowej,seat,leon-1m1,1-8-t-cupra-r-225km,104-4350-17297-100760-0-301-112281,pr

Opublikowano

Zrób test tego zaworka.Ściśnij kleszczami wężyk który idzie do niego. Jeśli obroty się wyrównają i silnik zacznie normalnie pracować to zaworek do wymiany. Zamiennik 20-30 zł. Ori 50 pare.

Opublikowano
  • Autor

Interfejs zamówiony będzie jutro.

Profil uzupełniony.

Aiuto niezagazowane.

Zaworek ok mechanik sprawdzał.

Dziś gdy przyjechałem z pracy autem stałem pod domem i oto co zobaczyłem na obrotomierzu.. Wcześniej aż tak obroty nie skakały na początku filmiku przygazowałem powyżej 2k obrotów i puściłem gaz na początku spada szybko a od 2k powoli. Na samym końcu filmiku widać jak auto samo przygazowało bez mojej pomocy i to mnie najbardziej ciekawi... Co myślicie ? Link do filmiku :

Opublikowano

Objawy jak gdyby zaworek był uszkodzony. Ale skoro mechanik sprawdzał. Może nieszczelność odmy?? -

a w profilu zmień kod silnika na BFB ew.Bex.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

ogarnij przepustnicę a wiele się zmieni

Opublikowano

sprawdałeś osobiście ten zaworek? Sprawdź jeszcze raz, nie zaszkodzi. Tak jak pisali koledzy powyżej, ściśnij przewód idący od kolektora ssącego na doł do trójknia. U mnie przy uszkodzonym zaworku, ściśniecie przewodu powodowało natychmiastową równą prace na wolnych obrotach.

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest tak że nie mogę wychwycić kiedy silnik sam zacznie dodawać gazu.. Wczoraj wieczorem chciałem to pokazać znajomemu i silnik tak równiutko pracował że sam się dziwiłem obroty były bez żadnych zmian i tak przez około 15 min... Raz chodzi jak igła a raz mu odbija... :kwasny:

Sam nie sprawdzałem bo nigdy takich rzeczy nie robiłem i nie wiem czy to na pewno ten kabelek o którym myślę. Mechanik napsikał tam w okolice tych kabelków plaku i obroty jak stały w miejscu tak stały powiedział że nie ma dziurki. Raz skaczą raz pracują idealnie ciężko czasem to wyłapać w danym momencie

Edytowane przez dekemsidlo

Opublikowano
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zawór Dv wymieniony oraz zawór sterujący powietrzem wtórnym + jakieś przewody gumowe od odmy bo były popękane.

Teraz ani nie trzęsie budą a obroty równiutkie. Miejmy nadzieję że problem ustąpił na dobre :)