jaarekw Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam jestem tu nowy mam na imie Jarek mieszkam niedaleko Lubina mam 20 lat. Posiadam Audi 80 b4 z silnikiem z audi A4 b5 1.9TDI AFN. Mam taki problem bo napinacz od alternatora mi się skrzywił i pasek klinowy mi po ok 2min sam schodzi. Przez to że się ucze chciał bym się dowiedzieć czy ten napinacz który teraz dodałem polata trochę czy odrazu go trafi go. Bym był wdzięczny za odpowiedź http://allegro.pl/napinacz-paska-alt-audi-a4-a6-vw-passat-b5-1-9tdi-i5003807341.html
goldi Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Pamiętaj tanie7e mięso to psy jedzą ja za taki napinacz placilem ponad 200 zł trudno powiedzieć ile wytrzyma może miesiąc a może rok nie ma reguły najwyżej bedziesz jeszcze raz rozbierać
lutas Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Pytanie jest jeszcze takie - czy sprawne jest sprzęgiełko na alternatorze. Bo jeśli nie - to prędzej czy później każdy napinacz trafi szlag (nawet oryginał). Mi napinacz Topran wytrzymał 4 lata, po czym wygiął się już dość znacznie więc postanowiłem go wymienić - bo bałem się zrzucenia paska. Nie ma reguły. Jako że mam silnik 1Z - oryginalnie nie mam sprzęgła na alternatorze. Edytowane 5 Lutego 2015 przez lutas
rikardo Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Awaria tego napinacza może doprowadzić do przeskoczenia rozrządu więc zainwestuj w porządna część http://allegro.pl/napinacz-paska-audi-a4-b5-1-9tdi-90km-110km-ina-i5050815377.html
lutas Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Ale jeśli nie ogarnie tematu sprzęgiełka na alternatorze - to w krótkim czasie wykończy nawet oryginalny napinacz, wiec myślę że od tego warto zacząć. Edytowane 5 Lutego 2015 przez lutas
jaarekw Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Ale jeśli nie ogarnie tematu sprzęgiełka na alternatorze - to w krótkim czasie wykończy nawet oryginalny napinacz, wiec myślę że od tego warto zacząć. ale ja nie mam sprzęgieł ka i jeździłem 1.5roku alternator jest z audi 80 1.9tdi 1z
marjon Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 napisz do kolegi tom77, ma porzadne napinacze ina po niecałe 200zł. kupisz i masz spokój na długo
Rekomendowane odpowiedzi