Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana płynu hamulcowego w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze co to wyciągasz sitko że zbiorniczka, potem wysysasz cały stary plyn i zalewasz pod KOREK świeżym.

Kolejność tak jak opisałeś, warto też vcdsem "rozruszac" zawory w pompie ABS

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Próbowałem dzisiaj wymienić płyn hamulcowy w układzie i w TP kole ,pomimo poluzowania odpowietrznika nie chce przepuścić płynu. Powiedzcie  Mi czy można takie odpowietrzenie zrobić na włączony silniku , w celu większego ciśnienia , czy raczej się nie powinno ?.

Opublikowano

Wykręc całkiem ten odpowietrznik

Opublikowano

Wykręcić , i wtedy pompować? . A czy wtedy nie poleci jakoś bardzo płyn?

Opublikowano (edytowane)

Jak pedal wpadnie po całkowitym odkręceniu odpowietrznika znakiem tego musisz  dać nowy 

Edytowane przez Dev
Opublikowano

Acha , czyli może być niesprawny { przytkany} odpowietrznik.

Opublikowano

moze

Opublikowano

No i jest problem.  Okazuje się że jeden tylny odpowietrznik był zaślepiony, widać że specjalnie natomiast drugi po zakręceniu nie trzyma szczelności , dalej lecą bąbelki.. Kupiłem nowe i niestety to samo , nie trzymają szczelności . Są może gdzieś do dostania jakieś oryginalne odpowietrzniki , czy to już nic nie da i zaciski są do wymiany. Dodam że wymieniałem płyn ,bo  hamulec zrobił się jakiś taki mięki , jak by złapał powietrza , pedał zaczął opadać do samego dołu . Do tej pory hamulce były żylety nic nie było grzebane i nagle coś się popierniczyło.

Opublikowano

Poszperałem trochę w necie i widzę że są w sprzedaży adaptery z odpowietrznikiem . Dobrze myślę, jak bym wkręcił taki adapter , zamiast odpowietrznika na istniejący gwint.  Było by to szczelne ?. Poprawcie Mnie jeżeli  żle myślę.

Opublikowano

Może odpowietrzniki słabej jakości, możesz spróbować papierem obrobić przylgnie , no

i spróbuj mocniej dokręcić.