alvaro Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 pomóżcie jakie kabelki gdzie podłączyć bo nie chcę kobinować sam co by mi sięnie wyświetliło na navi albo na zegarach syntax error !!
tobi9988 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tam informacje są po CAN'ie więc wystarczy że podłączysz do RNS-E sygnał CAN-L i CAN-H. Potem tylko dłubanko VAG'iem. Mi się teraz wyświetla na FIS'ie stacja radiowa i płyta CD jak jadę ze zmieniarki. Jeśli chcesz aby wyświetlała się jeszcze nawiagacja pomiędzy zegarami w postaci strzałek to trzeba bedzie jeszcze gdzieś podłubać. U ono pojawia się mapa na ekranie i strzałki pomiędzy zegarami. U mnie jak sprawdzaliśmy pokazuje się tylko mapa na ekranie. Jak będę miał mapę to rozeznam temat.
alvaro Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2007 tobi9988, a możesz mi napisać jakie ty masz zrobione ustawienia w kompie że Ci wyświetla ( któy kanał co i jak...) z góry dziękujęi pozdr
tobi9988 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Robili mi to przy okazji w ASO więc nie wiem gdzie dłubali. :/
alvaro Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 tobi9988, a ty montowałeś u siebie RNS-E czy jużmiałeś ??? zastanawiam sięczy wystarczy podpiąć RNS-E i podłączyć jej antenę i czy już będzie działać czy coś jeszcze trzeba robic ...
tobi9988 Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Nawigację wraz ze zmianą koszyka wkładałem sam. Niczego wiecej poza koszykiem 2din, nawigacją, przejśwką do podłącenia zasilania/głośników/zmieniarki oraz przejściówką anteny nie trzeba. Czyli podłączasz kabelki i już się cieszysz z nowego radyjka Samo wyświetlanie stacji na fisie robiłem później w ASO przy okazji jakiegoś przeglądu. Teraz powoli rozpoznaję resztę zestawu czyli DVD i TV ale to chyba zostawię na lato.
alvaro Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Opublikowano 7 Lutego 2007 mówiąc że już będzie działać chodziło mi czy navigacja już będzie działać ( prowadzić do wybranego miejsca) a nie że muzyka będzie grać i wogóle...
tobi9988 Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Tak bedzie działać. Trzeba tylko dopiąć antenkę GPS i posiadać płytę. Sprawdzałem na płytce ono i śmiga aż oczy się śmieją :biggrin:
alvaro Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Opublikowano 7 Lutego 2007 a masz już "kolorowe" zegary czy jeszcze czerwone ??
unfa Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 http://home.comcast.net/~mtaylor68/rnseinstall.htm krok po kroku jak podlaczyc : RNS-E Nav+ z dzialajacym fisem "wersja angielska" mam nadziej ze sie na cos przyda
alvaro Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Opublikowano 30 Marca 2007 i jak tam tobi9988, wiesz już może jakie masz kodowanie ??
Rekomendowane odpowiedzi