Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1.8T AEB] Napęd Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy można przerobić A4 z silnikiem 1.8T FWD na AWD. Jak tak co trzeba zmieniać, jak wygląda sprawa z płytą podłogową i tak dalej. Czekam na wasze sugestie. Pozdrawaim

Gość MorgothDBMA
Opublikowano

za***iście drogie ale podobno wykonalne, koszty > 10 kpln

Opublikowano

skrzynia, wał napędowy, dyferencjał, tylne wachacze, amorki, skprężyny i pewnie wiele innych rzeczy :)

powinieneś się spokojnie w 10 kaflach zmieścić

powodzenia!!

Opublikowano

dzięki, ale czy ktoś szczegółowo mógłby opisać co trzeba konkretnie przerobić w płycie podłogowej (jak wymienie bak to tylko go trzeba zamontować czy co?). Jak z tylnym zawieszeniem i wahaczami trzeba dorabiać mocowania wahaczy (tulei metalowo gumowych) itd. Byłbym bardzo wdzięczny jakby koś mógł to szczegółowo opisać, albo jakby ktoś miał fotki płyt połogowych A4 FWD i AWD. Z góry dzięki za info. POZDRAWIAM

Opublikowano
dzięki, ale czy ktoś szczegółowo mógłby opisać co trzeba konkretnie przerobić w płycie podłogowej (jak wymienie bak to tylko go trzeba zamontować czy co?). Jak z tylnym zawieszeniem i wahaczami trzeba dorabiać mocowania wahaczy (tulei metalowo gumowych) itd. Byłbym bardzo wdzięczny jakby koś mógł to szczegółowo opisać, albo jakby ktoś miał fotki płyt połogowych A4 FWD i AWD. Z góry dzięki za info. POZDRAWIAM

jak niby chcesz zawieszenie wielowahaczowe przymocować do nadwozia, gdzie poprzedni była oś z wahaczami wleczonymi?

Może jakieś tuleje przyspawasz?

Trzebaby zmienić cały tył.

Opublikowano

spoko, najlepszym rozwiązaniem chyba jest wyciąć tylną część nadwozia z płytą podłogową i wspawać tam element pochodzący od czteronapędowego. W firmie VTG dorobili tak napęd w A3 dali tam z audi TT. Tak więc zbieram kasiore i do roboty. Pozdrawiam

Opublikowano
spoko, najlepszym rozwiązaniem chyba jest wyciąć tylną część nadwozia z płytą podłogową i wspawać tam element pochodzący od czteronapędowego. W firmie VTG dorobili tak napęd w A3 dali tam z audi TT. Tak więc zbieram kasiore i do roboty. Pozdrawiam

tylko zeby wartosc przerobek nie przekroczyla wartosci auta... ;) ja sprzedalbym to co masz i kupil quattro jesli tak bardzo Ci na tym zalezy, wyjdzie taniej i bedzie mniej problemow.

Opublikowano

spoko, ale troche kasy już zainwestowałem w swoją A4 i nie za bardzo uśmiecha mi się sprzedaż jego, a zresztą czas pokaże. POZDRAWAIM

Opublikowano
spoko, ale troche kasy już zainwestowałem w swoją A4 i nie za bardzo uśmiecha mi się sprzedaż jego, a zresztą czas pokaże. POZDRAWAIM

Spróbuj sprzedać za zadowalającą dla Ciebie sumke, wtedy jak nie pójdzie to przeróbki ;)

Powodzenia!

Opublikowano

Hincó miałem już zbierać kase na przeróbkę ale muszę to narazie odłożyć bo mam big problemy z turbem które opisałem w dziale turbo... POZDRAWIAM

:)