Tomcioidzi Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Witam może banalne pytanie ale który bezpiecznik odpowiada za wycieraczkę tylnyj szyby.Za nic w świecie nie potrafię tego znależć. Edytowane 9 Lutego 2015 przez Tomcioidzi
PistoN116 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Dołączam się do pytania! Witam może banalne pytanie ale który bezpiecznik odpowiada za wycieraczkę tylnyj szyby.Za nic w świecie nie potrafię tego znależć.Cześć powiesz mi jak zdjąć obudowę bezpieczników?
Herdas Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 wsadz kluczyc w wyżłobienie tak to nazwe i lekko podważ i wyskoczy trzyma sie na 3 zatrzaskach rozpiska bezpieczników http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/audi-a4-b7/bezpieczniki-audi-a4-b7/
mravel Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 chyba nr 36. W tej rozpisce pod 36 widnieją tylko wycieraczki przednie, ale chodzi rowniez o tylnia
PistoN116 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Ok ale w takim razie jeżeli jest to wina bezpiecznika to i przednie by nie działały tak? A jest z nimi wszystko okej.
kapa123451 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 to moze przetarł Ci sie przewód z tyłu który idzie do wycieraczki.
PistoN116 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 To częsta przypadłość? Może jest takie miejsce gdzie ten przewód lubi się przecierać?
kapa123451 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Ogolnie to przewody lubia sie przecierac np. w drzwiach przy zamkach(w gumowych obudowach) to moze i przy klapie tez sie przetarł. Warto sprawdzic bo byc moze to tylko taka mała usterka. A jak to nie to, to bedzie trzeba dalej węszyć
Herdas Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) a jaki masz problem apropo wycieraczki? slychac jakis przekaznik? mozesz miec zakodowana manetke na sedan zamiast na avant przez to modul nie rusza ci tylnej wycieraczki. sprawdz kodowanie oraz mozesz zobaczyc czy nie dostala sie woda do silniczka wycieraczki i nie zostala spalona plyta. u mnie tak bylo ze woda popalila lutowania i musialem je naprawiac. Edytowane 4 Marca 2015 przez Herdas
PistoN116 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Słuchaj od początku widziałem, że z wycieraczką były problemy ale chodziła normalnie przez jakiś czas, aż wreszcie stanęła i zero ruchu. Wykręciłem silniczek czyściłem go i chyba nie potrzebnie mocno potraktowałem go WD-40... i obawiam się, że to dostało się do elektroniki bo po zamontowaniu do auta i włączeniu wycieraczka lekko ruszyła i stanęła. Od tamtej pory jest słychać takie pstryknięcie jak włączam manetką wycieraczkę ale nic po za tym się nie dzieje... Sprawdzałem napięcie we wtyczce i chyba było wszystko okej. Następnie pojechałem do ASO na akcję serwisową cewek i jak wsiadłem później to zauważyłem, że wycieraczka ciągle była włączona i obawiam się, że ktoś niechcący to włączył razem ze spryskiem... Następnie sprawdziłem napięcie we wtyczce i już jego nie było... Przednie wycieraczki działają poprawnie więc chyba bezpieczniki są ok?.
mravel Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) http://www.eautosklep.com.pl/silnik-wycieraczek-valeo/579603,21,579603,a.aspxkup wymien zapomnij, dopiero co wymienialem i chyba najtansza oferta w internecie. Zrezygnowalem z uzywki bo po co mam rozbierac klape ponownie za chwile, pzdr PS. czesc jest do avanta Edytowane 4 Marca 2015 przez mravel
lemak Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 To dobra cena u mnie za 310 zł, chcieli sprzedać. Mi potrzebne kółko plastikowe z mechanizmu i nie wiem czy jak piszesz kupić i zapomnieć czy ewentualnie szukać używki bądź tego kółeczka
mravel Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 lemak, mam caly stary mechanizm i kolko nie jest wytarte, napisz pm'ke to za przyslowiowego browara sie dogadamy
lemak Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 mówisz że masz kółko ?. właśnie skończyłem wymianę . ale skoro bym naprawić mógł to za ile to kółko ?
mravel Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) mówisz że masz kółko ?. właśnie skończyłem wymianę . ale skoro bym naprawić mógł to za ile to kółko ? a ja wiem, 25 zlociszy z wysylka? jak chcesz moge Ci caly stary mechanizm wyslac, ale wysylka bedzie drozsza bo list bylby ciezszy Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez mravel
lemak Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 ok może być. daj dane ok może być. daj dane Powiedź bo jakoś się zapędziłem co wchodzi w zestaw, mechanizm bez silniczka ?, bo chciałem samo kółko , a mówisz że nie chcesz rozbierć więc co jest ? w opcji droższej ?
mravel Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) cały mechanizm, wszystko, cały układ wraz z silniczkiem. Zaoszczędzisz mi rozbierania tego Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez mravel
lemak Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 ok rozumiem. a ten zestaw co ma uszkodzonego ?
mravel Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) generalnie to nie dziala przez moja glupote. Mianowicie nie wiem jak sie to dokladnie nazywa, ale element silniczka jest wlozony w taki magnes (taka tulejka, dwie czesci sie odpychaja) i tam byl taki maly metalowy kawalek, ktory sie podobno psuje (wyciera). I ja go zgubilem przy rozbieraniu (szczotka??) Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez mravel
Rekomendowane odpowiedzi