Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

moje pytanie brzmi: czy jak włoże lepsze żarówki do przednich lamp to mogą się popalić jakieś bezpieczniki? chodzi mi oto, żeby było bardziej wyraziste światło np białe, bo teraz mam trochę zaciemne jeśli nie ma z tym żadnego problemu to jakiej firmy żarówki kupić najlepiej pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)

Jeśli moc nowych żarówek będzie taka jak masz aktualnie to nic się nie spali. Nie wiem jakie masz lampy i żarówki ale jeśli masz H4 55/60W to nie zakładaj czasem H4 90/100W bo wtedy możesz narobić bigosu. Dodatkowo takie żarówki nie mają homologacji i nie mogą być używane w ruchu drogowym.

Mogę zasugerować, że samą wymianą żarówek możesz nie uzyskać lepszego światła.

Zanim wymienisz żarówki to upewnij się w jakim stanie są odbłyśniki reflektorów. Jeśli są zmatowiałem lub przypalone to nawet najlepsze żarówki nie pomogą.

Ja obecnie myślę nad regeneracją odblasków u siebie bo mam liche i nie świeci super jasno chciaż żarówki mam OSRAM night breaker plus.

Edytowane przez wojtek79
Opublikowano

Obwody elektryczne są projektowane z myślą o konkretnym obciążeniu. Tak samo ze względu na ciepło wydalane przez żarówki.

Po to jest homologacja żarówek, aby nie zniszczyć kloszy.

Musisz najpierw sprawdzić stan odblysników zanim cokolwiek zaczniesz zmieniać.

Wysłane z mojego iPhone.

Opublikowano

ok koledzy dzięki za podpowiedzi sprawdzę co i jak :) pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli masz poliftowe lampy z soczewkami i słabo świecą to polecam taki zabieg:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/307470-wymiana-soczewek-maly-diy/#entry4360345

Regeneracja odbłyśnika to koszt 90zł, będziesz zachwycony efektem.

Edytowane przez Tyrath
Opublikowano

wymiana żarówek może pomóc ale na pewno jak są uszkodzone odbłyśniki czy porysowane reflektory to nie uzyskasz żądanego efektu

ja zamontowałem u siebie philips x-treme vision + 130% i jest lepiej ale czeka mnie jeszcze polerowanie lamp