gcienki Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Witam serdecznie. Mam problem z centralnym zamkiem. Naciśnięcie hamulca nożnego powoduje zamknięcie drzwi a każde następne wciśnięcie pedału prace pompki. Wcześniej było wszystko ok. Rozłączyłem wtyki do lamp tylnych i dzieje się to samo. Sprawdziłem pompę i nic nie widzę tam takiego co by mogło wpłynąć na takie działanie. Poza tym wszystko działa jak należy. Nie robiłem nic w kablach nic nie przerabiałem nic nie modyfikowałem samochód nie był u żadnego mechanika, po prostu stało się to z dnia na dzień. Nie wiem już co mam zrobić a jest to uciążliwe i denerwujące żeby wysiąść z samochodu trzeba dwa razy szarpnąć klamką a ostatnio nawet zatrzasnełem samochód na włączonym silniku - dobrze że szyber był otwarty. PROSZĘ O RADY I POMOC
dark79 Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 a alarm jaki masz, ori czy dokladany??
Rafal_ Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Pewnie masz podłączony centralny zamek pod pedał hamulca (taki bajer alarmu żeby w korku nikt Ci nie wpakował się do auta) Wcześniej było wszystko ok. to wcześniej zamykał się centralny po naciśnięciu hamulca czy nie?
gcienki Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 wcześniej nie miałem takiej funkcji. wsiadałem jechałem drzwi były otwarte i tak jak pisałem z dnia na dzień po naciśnięciu hamulca zamyka mi drzwi a następne wciśnięcie pedała powoduje prace pompki. Nie mam alarmu
dark79 Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 zajrzyj do pompki centralnego w bagazniku po prawej stronie
mroova81 Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Sama pompka będzie pewnie OK. O funkcji o której mowa wyżej, że hamulec zamyka drzwi w korku pierwsze słysze. Stawiam na przebicie gdzieś we wiązce elektrycznej z tyłu auta. Plus od świateł stopu, dostaje się do plusa od zamykania drzwi. Na potwierdzenie mojej tezy odłącz na moment czujnik przy pedale hamulca (ten który zapala stopy) i zobacz czy bedzie nadal ten problem. Jak zniknie, masz do przerycia około 4 i pół kilometra przewodów Powodzenia!
mlodyy Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 sprobuj odlaczyc bezpiecznik od swiatel stopu albo wypiac czujnik z pod pedala hamulca
gcienki Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 Wczoraj poszedłem do samochodu i wydumałem. Nie wyciągałem bezpieczników ani wtyczek od pedała hamulca. Otworzyłem tylnią klapę i podumałem że pod tapicerką klapy zapewne jest wiązka która podczas zamykania i otwierania klapy pracuje razem z nią i to tam najpierw sprawdze. Zdemontowałem tapicerkę i mamy cię – przebicie z trzecim światłem stopu. Jest teraz ok. działa jak należy.
Rekomendowane odpowiedzi