Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanko czy ktoś orientuje się czy gdzieś można kupić dodatkowe ubezpieczenie wyposażenia dodatkowego? Moje auto ubezpieczyciel wycenił na 65k, ale zamierzam wpakować w niego jeszcze ok 20k. Umowe juz podpisałem w Allianz, ale oni nie mają opcji wyposażenia dodatkowego. Słyszał ktoś o czymś takim?

Opublikowano

Nie wiem jak z ubezpieczeniem dodatkowego wyposażenia, ale wątpię, by coś takiego było.

Ja co roku podpisuję nową polisę, z wypowiedzeniem poprzedniej. Wtedy przy spisywaniu nowej polisy podaję całość aktualnego wyposażenia i wg tego obliczana jest cena rynkowa.

Opublikowano (edytowane)

Jest. Musisz jechac do autoryzowanego dealera audi o wycene.

Nie jestem pewny czy dokladane czesci musza byc ori i ktora ubezpieczalnia to robi

bart[emoji769]

Edytowane przez bebiok
Opublikowano

Teoretycznie ubezpieczyc mozna wszystko :)

Tyle ze jak podpisywalem umowe AC to pytalo o wersje wyposazenia. Nie bylo pytania o kierownice RS czy fotele S4...

Opublikowano

Ja jeżdżę zawsze do RCU i tej samej kobiety, która mi ogarnia ubezpieczenie. Ma tabelę z kodami wyposażenia i po kolei lecimy z tym co jest u mnie, a program to dolicza do wartości.

Opublikowano

Musze zadzwonic inzapytac. Ja myślałem bardziej o dodatkowym ubezpieczeniu jako oddzielnym produkcie a nie jako rozszerzenie AC.

Opublikowano

To chyba przegapiłeś, da się cos takiego zrobić bez problemu ale przy nowej umowie AC...

Opublikowano

Tylko nie wiem czy u kazdego ubezpieczyciela. Wtedy jeszcze nie wiedzialem ze bede rezal :)

Opublikowano

Przy przedłużaniu policy AC też się da, w PZU ostatnio dopisałem sobie skóry i kilka innych opcji wyposażenia wewnętrznego i zewnętrznego.

Opublikowano

Przy zawieraniu polisy mogą nie wymagac rachunków. Wszystko na podstawie zdjęć. Ale w przypadku roszczenia musisz mieć rachunek zakupu i ewentualnego montażu w zakładzie inaczej urywaja Tobie sporą część kasy.

Ja do ubezpieczałem RNSa. Wszystko poszło na podstawie opisu i zdjęć. Nie wiem tylko co będzie podczas ewentualnego roszczenia. Ubezpieczyłem na 2500, gdyż pełnej kwoty nigdy Tobie nie wypłacą, zawsze na czymś urwą. Też nie mam żadnych rachunków, tylko wydruk przelewu za RNSa, ale z takim czymś, to pewnie wyśmieją :grin:

Opublikowano

Przy zawieraniu polisy mogą nie wymagac rachunków. Wszystko na podstawie zdjęć. Ale w przypadku roszczenia musisz mieć rachunek zakupu i ewentualnego montażu w zakładzie inaczej urywaja Tobie sporą część kasy.

Ja do ubezpieczałem RNSa. Wszystko poszło na podstawie opisu i zdjęć. Nie wiem tylko co będzie podczas ewentualnego roszczenia. Ubezpieczyłem na 2500, gdyż pełnej kwoty nigdy Tobie nie wypłacą, zawsze na czymś urwą. Też nie mam żadnych rachunków, tylko wydruk przelewu za RNSa, ale z takim czymś, to pewnie wyśmieją :grin:

A jakiego masz ubezpieczyciela? Doubezpieczales w trakcie trwania umowy?