filip92 Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam Niestety pojawił się u mnie błąd jak w temacie 19586. Po usunięciu pojawia się po paru dniach. Wyczyściłem EGR, autko jeździ jak powinno przy wyłączaniu klapa gasząca też działa jak należy. Po podłączeniu pod komputer niestety martwią mnie wskazania. Po sprawdzeniu bloku 003 wartośc w kolumnie 3 niestety oscyluje w granicach 410-420 przy zaworze wysterowanym na ok 85%, podczas testu wartości przy zamkniętym jak i otwartym zaworze są w zakresie 430-450. Z tego co czytałem tak być nie powinno. Do tego pojawiają się niewielkie przecieki. Czy ktoś może mógł by poradzić co ewentulanie można było by sprawdzić, jaka może być tego przyczyna?
lukaszooo Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Jesli EGR jest czysty to masz problem z zaworkiem N18. Odpal vaga i logując grupe 03 w BS ściągnij przewód podcisnienia z gruszki EGR i zatkaj go palcem, podcisnienie powinno sie pojawiać i znikać tak samo jak napis ON/OFF w vagu. Jesli tak nie jest masz problem z podcisnieniem czyli pewnie uszkodzony N18
Rekomendowane odpowiedzi