Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AKE] MOJE A4 =$

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam audi a4 2.5tdi 180 ps 2001 rok przejchane 200000tys km . kupiłem je pół roku temu zrobiłem nie całe 20 tys km . powiem szczerze to skarbonka :rant: .. na poczontku turbina poszła nastepnie problem z braniem oleju przez silnik , wymiana potencjometru , wymiana wałków rozrzadu , renegeracja głowice , wymiana zaworu , kłopot z regulacja lap (ksenon ) . koszt utrzymania duzy jest tego samochodu ale frajda z jazdy nie zapomniana :audi: .................. jak odbiore go od mechanika to wstawie pare fotek :P

Opublikowano

tak to jest jak się kupuje takie autko z bardzo drogim silnikiem w utrzymaniu...

coś za coś, ale albo trafiłeś tak EXTRA albo te silniki serio tak padają, ale to drugie moim zdaniem odpada, i tutaj kolego chwalimy się naszymi autkami a nie ŻALIMY SIĘ...

i na przyszłość, zakładaj temat jak będziesz miał wszytsko co jest potrzebne, czyli w tym przypadku FOTKI...

pozdrawiam

Opublikowano

silnik moim zdaniem masz odpowiedni do a4

tylko że z autkami z TURBINĄ i w dodatku z silnikiem diesla trzeba umieć się obchodzić... Albo ktoś poprzedni nie umiał, albo Ty nie umiesz.

Na zimnym silniku pare chwil po uruchomieniu tylko niskie obroty i nie gasić zaraz po szybkiej jeździe, poczekać parę chwil aż turbina trochę zwolni ; poza tym wymieniaj olej na czas i z turbiną nie będzie większych problemów...pzdr