edguy86 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam, chciałbym się przywitać to mój pierwszy post. Posiadam Audi A4 B7 2.0 tfsi skrzynia manualna 6 biegowa avant quattro rok 2006. 200 PS Problem mój polega na ciężkim wbijaniu biegów,tzn przy ruszaniu jeżeli na postoju chcę wbić jakikolwiek bieg coś trzyma, muszę go wbijać na siłę. Jeżeli wbije i trzymam sprzęgło biegi wchodzą idealnie jeżeli puszcze sprzęgło problem znowu się pojawia. W czasie jazdy wszystko jest ok. Na zgaszonym silniku wszystko jest OK. Nie wiem od czego zacząć, czy to są objawy zużytego sprzęgła ?? Wszystko stało się nagle bez katowania samochodu. Samochód ten kupiłem od pierwszego właściciela w Holandii gdzie go użytkuję. Cały czas był serwisowany pewne pochodzenie i pełen serwis. Obecny przebieg 169 000 km. Czy ten samochód posiada dwumas ?? Oznaczenie silnika BGB. Proszę o rady i dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Łukasz Nikt nie może pomóc ??
krisssx Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 1- regulacja ciegien wybieraka ( badz zuzyte plastiki na nich maja zbyt duzy luz) 2- wymiana oleju w skrzyni 3 - sprzegło
edguy86 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 A można coś więcej na temat tych cięgien ?? Czy może ktoś to robił ??
krisssx Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Pod lewarkiem zmiany biegów jest regulacja grzechotka torx 6 i do skutku próbujemy
edguy86 Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 Pod lewarkiem zmiany biegów jest regulacja grzechotka torx 6 i do skutku próbujemy Pod tym : mieszkiem: skórzanym czy pod samochodem ??
krisssx Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Pod mieszkam i pod gabkami. Reguluje ze środka samochodu
edguy86 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 A jak z tym olejem bo dużo osób mówi, że oleju w skrzyni sie nie wymienia. ???
edguy86 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 Ok czyli pobawię się dopiero w następną sobotę - brak czasu pozdrawiam
Palacco Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Sorry ale ja także w tym temacie:( już mi ręce opadają(( mam model 2.0 tfsi Quattro ten 200Km.od jakiegoś czasu miałem problem z wbijaniem pierwszego biegu ,na zimnym ciężko wchodził..polecono wymianę oleju...i tak się zaczęło:( olej nie pomógł ,potem sprzęgło kpl.zero pomocy,potem podobno wybierak,zero efektów,potem regulacja,jeszcze gorzej...aktualnie sam już nie wiem co gość wymienił a co próbował własną inwencją naprawić..efekt ...wczoraj stojąc w korku nie miałem pierwszego biegu:(
Rekomendowane odpowiedzi