robert16zgas Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam dziś jeździłem moim audi i wieczorem go odpalam i kompletnie brak siły, 1,2, 3 bieg i całkiem muł, dopiero powyżej 3 tyś obrotów jak rakieta nie wiem co to może być ? spotkał się ktoś z czymś takim ? a i tylko słychać jak woda chodzi
piotrsob1 Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Pewnie silnik w trybie awaryjnym ,albo spadł , albo pękł gdzieś przewód między turbem a kolektorem ssącym. Jestem po paru driniach i ni huhu nie mogę załapać o co biega z tą wodą
Jarek882 Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Jak kolega słyszy przepływ cieczy chłodzącej w dieslu to ja nie mam pytań A tak serio to turbo do czyszczenia a najlepiej komplet logów i wszystko się wyjaśni
robert16zgas Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Opublikowano 21 Lutego 2015 nom słychać jak pompa goni płyn i to dosyc głośno
piotrsob1 Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Czyli układ chłodzenia zapowietrzony Ja mam BPW, to konstrukcyjnie to samo co Twój i jak wymieniałem termostat, to nie robiłem praktycznie nic, sam się odpowietrzył. Bulgotanie miałem kiedyś, ale było to połączone z wywalaniem płynu chłodzącego przy ostrzejszej jeździe przez zawór w korku zbiorniczka wyrównawczego. Zniknęło dopiero jak wymieniłem uszczelkę pod głowicą
Maestro_86 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam dziś jeździłem moim audi i wieczorem go odpalam i kompletnie brak siły, 1,2, 3 bieg i całkiem muł, dopiero powyżej 3 tyś obrotów jak rakieta nie wiem co to może być ? spotkał się ktoś z czymś takim ? a i tylko słychać jak woda chodzi zdejm wężyk z EGR i się przejedź i napisz czy pomogło
robert16zgas Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 Ok jutro to zrobię a o który dokładnie chodzi wężyk ten od góry ? zauważyłem dziś że smaruje mi się tam olejem i robi się ciepły po przejechaniu 1km ze nie da się go dotknąć
Maestro_86 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Taj ten od góry. A ze ciepły no normalne, A ze olej to też tak ma 90% diesli
robert16zgas Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Maestro_86 zrobiłem tak jak mi napisałeś i pomogło ma moc jak wcześniej czyli zawór EGR mam do czyszczenia tak ?
Maestro_86 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Prawdopodobnie padł Ci zaworek N18. Najpierw wyczyść EGR a jeśli nie pomoże to do wymiany N18.
Homiczek Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 taki brak mocy to pewnie brak sterowania turbo - może spadł jakiś wężyk albo się coś rozszczelniło w układzie podciśnień, i podciśnienie ucieka przez któryś z zaworków/wężyków.
Rekomendowane odpowiedzi