wabiczek3 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam Posiadam Audi A4 2000r silniczek 1.8T i mam pytanie czy przy włączaniu zapłonu powinna się zaświecić kontrolka silnika ? Zaobserwowałem, że w mojej A4 się nie świeci a np u mojego znajomka w A3 przy zapłonie będzie się swiecic i oczywiscie po odpaleniu gaśnie czyli jak w większości aut. (jeżeli nie ma błędu) Proszę o odpowiedź bo ostatnio mnie to męczy i sie zastanawiam czy nie jest wyciągnięta żarówka, chociaż podłączając amatorski kabel (z allegro za 30 zł) nie wykrył mi żadnego błędu
Bose Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Jeżeli chodzi Ci o EPC, to u mnie się zapala. Sprawdzę jeszcze dziś co i jak Edytowane 25 Lutego 2015 przez Bose
wabiczek3 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 EPC się zapala ale na wysokości 30 km/h w liczniku jest kontrolka check engine. Która tak mi się zdaje powinna się zapalić przy zapłonie i po uruchomieniu silnika powinna zgasnąć jeżeli nie ma żadnych błędów. Tak mi się zdaje. Chociaż chciałbym się mylić bo u mnie się nie swieci
Bose Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Dopiero wszedłem do domu, więc wróciłem się i nagrałem: Edytowane 25 Lutego 2015 przez Bose
wabiczek3 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 A widzisz u Ciebie jest to samo Podejrzewam, że to może być spowodowane, że mamy pełnego FISA i może na fisie by się coś wyświetliło i chceck by sie wtedy zaswiecił. Tak mi sie zdaje. Zobacz Sobie kolego zdjecie forumowe na którym chceck sie swieci (być może ma powód) 77http://postimg.org/image/k8mosxfbz/ Dzięki bardzo za pomoc kolego
Bose Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 No właśnie sęk w tym, że mam 1/2 fis i check mi się nie wyświetla. Nie wiem od czego do zależy. Tam na zdjęciu widać, że zegary mają dodatkowe boczne wskaźniki i są poliftowe, więc mogą mieć pełnego fisa i może z tego wynika ta różnica
abel121 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam, mam taki sam licznik 1/2 fis i też nie mam kontrolki check , podobnie w jest w niektórych golfach czwórkach
Rekomendowane odpowiedzi