Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Inwestowanie na GPW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy sa w sród forumowiczów są inwestorzy giełdowi ale to co sie dzieje ostatnio to masakra jakaś :kox:

Ja sie bawie od jakiegos czasu i wydaje mi sie taka przecena jaka jest już od roku a ostatnio to wręcz panika, to jest idealna okazja do zakupów akcji za smieszne pieniadze.Za 2-3 lata bedzie mozna zarobic majatek.Co sadzicie??

Opublikowano

No masakra.W tamtym tygodniu ojciec popłynął na kilkanaście tysięcy :kox: Ale on chyba lubi tą adrenalinkę bo gra codziennie od ponad 10 lat.Cholera chyba się uzależnił :kox:

Opublikowano

własnie jest panika a z reguły na panice trza kupować :gwizdanie:

Opublikowano

Mam pewna pule do umoczenia, ale jeszcze czekam z zakupami. Na szczęscie swoje najwieksze udzialy sprzedalem przed bessa, a te resztki co mi zostaly spadły o 60%. No i trzymam. :evil:

Opublikowano

Mam pewna pule do umoczenia, ale jeszcze czekam z zakupami. Na szczęscie swoje najwieksze udzialy sprzedalem przed bessa, a te resztki co mi zostaly spadły o 60%. No i trzymam. :evil:

z reguły panika konczy besse wiec moze w krótce..... :)

Opublikowano

Ja za bardzo nie patrze na reguły, którymi kieruje się giełda. Może dlatego niewiele z niej wyciągam :decayed: Ale przeceny do jakich doszło już sugerują rychłe zakupy :decayed:

Opublikowano

ja uważam, że jeszcze jest za wcześnie na zakupy...

Do momentu, kiedy w każdych wiadomościach (obojętnie czy w tv, radiu czy prasie) co chwilę pojawiają się obok siebie słowa kryzys i rynek finansowy - indeksy giełdowe będą spadały. A najgorsze jest to, że samo się nakręca: ludzie widzą, że kasa ulokowana w TFI się kurczy to sprzedają jednostki - więc TFI musi zamykać pozycje. Następni widzą, że znowu jest czerwono więc też już nie wytrzymują i chcą sprzedawać. Skoro więcej jest sprzedających niż kupujących to ceny lecą w dół.

Mam pewna pule do umoczenia, [..]

Jedna z zasad grania na giełdzie: graj takimi pieniędzmi, które możesz stracić :good: