Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witam mam pytanie bo chce zrobic podobne mody ..a4 b6 1.8 T AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to wypowiedz jednej firmy ktora bawi sie w a tunning mechaniczy czy to co napisali jest prawda??

Zmieniam zdanie na temat hybryd. Emotikon smile Przy FWD i okrojonym budżecie to chyba najlepsze rozwiązanie. O ile oczywiście turbosprężarka jest należycie zmodyfikowana. Jak ta, którą tym razem zamontowaliśmy.

Pacjent: A4 B6 1.8T AVJ
- turbosprężarka hybrydowa wykonana na K03
- wydajniejsze wtryskiwacze 380cc
- sztywny dolot TIP
- centralny intercooler FMIC
- SAI usunięte i wyłączone

Określmy to jako setup wstępny/tymczasowy, bo wtryski okazały się dużo za małe i nie było co dmuchać. Z tego powodu na razie bez wykresu. Do wykorzystania potencjału turbinki konieczny jest montaż wtrysków 440/480cc oraz wydajniejszej pompy paliwa.

Opublikowano

najlepszy mod jaki mozna zrobic w b6 to dolozenie quattro :decayed: ciekawe co to za hybryda skoro potrzebne wtryski 440 - jakos nie widze zeby na dupce z k03 wyszly okolice 300KM ale moge sie mylic :)

Opublikowano

Ja mam zrobiona hybryde z k03 i przy max wydajnosci hybrydy wtryski z bama sie kończą i zeby max moc uzyskac musze większe wtryski kupić a myślałem że 380cc w zupełności wystarczą ; )

Opublikowano

Zapodaj logi bo dziwne to troche ile pompuje przy 6 tys?

Opublikowano

Ja mam zrobiona hybryde z k03 i przy max wydajnosci hybrydy wtryski z bama sie kończą i zeby max moc uzyskac musze większe wtryski kupić a myślałem że 380cc w zupełności wystarczą ; )

To na ile te 380 wystarczają przy dobrej hybrydzie k03 ?

Opublikowano

na 250-260Km, ale z odpowiednim przebiegiem mocy, na pewno nie starczą żeby utrzymać tą moc do końca. powyżej 250Km zalecam 440cc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

440cc nadal z seryjna pompa ?

Opublikowano

tak jest

Opublikowano

:)

Opublikowano
  • Autor

za dwa tygonie napisze co uzyskalem :)

k03s

wtryski z saba 373 cc

downpipe

to wypowiedz jednej firmy ktora bawi sie w a tunning mechaniczy czy to co napisali jest prawda??

Zmieniam zdanie na temat hybryd. Emotikon smile Przy FWD i okrojonym budżecie to chyba najlepsze rozwiązanie. O ile oczywiście turbosprężarka jest należycie zmodyfikowana. Jak ta, którą tym razem zamontowaliśmy.

Pacjent: A4 B6 1.8T AVJ
- turbosprężarka hybrydowa wykonana na K03
- wydajniejsze wtryskiwacze 380cc
- sztywny dolot TIP
- centralny intercooler FMIC
- SAI usunięte i wyłączone

Określmy to jako setup wstępny/tymczasowy, bo wtryski okazały się dużo za małe i nie było co dmuchać. Z tego powodu na razie bez wykresu. Do wykorzystania potencjału turbinki konieczny jest montaż wtrysków 440/480cc oraz wydajniejszej pompy paliwa.

ten problem nie jest moj tylko tam gdzie planuje to zrobic kolega miał wlasnie taki problem dlatego sie spytalem co tutaj jest nie tak ;)

wrclaguna (dziś, 19:36):
Notatka

ile razy bede przypominał ???

PROSZE UZUPEŁNIC PROFIL

prosze :hi: