OskiUK Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Panowie, szybkie pytanie. Podczas update firmware z SD zwiesilo sie i aktualizacja sie nie udala. Przy wstawaniu jest czerwony ekran, kounikat file error i odliczanie 45 do wylaczenienia, po czym mmi sie wylacza. Da sie to jakos ogarnac? Rozpoczac instalacje od nowa? Czy pozostaje rozbieranie jednostki i terminal na porcie com?
wrclaguna Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 jak masz taki komunikat lub podobny to jednostka uwalona . "EmApp 21.29.1642 / AppFPGA is valid! / We will do nothing!
wrclaguna Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Komunikat to file error Daj fote tego .
wrclaguna Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 To złe wiesci sam tego nie ogarnieszPolecam ----> http://www.hobotserwis.pl/?kontakt,2
Tom A4 Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 terminalem tego nie postawisz wylut obu bga i programowanie na nowo
OskiUK Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 Bede w weekend kombinowal, zobaczymy co wyjdzie. Poinformuje o efektach.
OskiUK Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 Dziekuje Deniro, ale problem rozwiazany. Tak z ciekawosci ile ze znizka kosztuje zgranie flash na karte i reset mmi? Tyle bylo potrzeba by przywrocic ja do zycia. Flash byl uszkodzony, ponowne sciagniecie z innego zrodla pomoglo. Nie napisalem wczesniej, bo nie mialem dostepu do auta, by sprobowac.
mcemsi Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 A co sie okazalo zasadniczą przyczyną problemu ? Piszesz ze flash był uszkodzony. W jaki więc sposób uległ temu uszkodzeniu ?
OskiUK Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 Flash w sensie plikow/folderow na karcie SD. Cos z nimi bylo nie tak, stad zapewne blad file error. Zassalem soft ze strony klubu, zrzucilem na SD, reset i poszlo.
Deniro Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Ja nie mówie o takich aktualiacjach , tylko o przypadkach gdzie sciągają ludzie chomiki lub wirusy , wtedy nie postawisz tego tak latwo na nogi.
Tom A4 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Postawisz kwestia sprzętu i wiedzy no i posiadania odpowiednich plikow Wysłane z mojego GT-I9505
mcemsi Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 No to nie nazbyt inteligentny ten system jak uaktualnia od razu z marszu prosto z nosnika. Zazwyczaj update pobierany/kopiowany jest to katalogu tymczasowego lub też bufora w pamieci i po sprawdzeniu sum kontrolnych CRC i dopiero wtedy update jest stosowany. No OK , hint dla nas na przyszlość - sprawdzac prawidłowość skopiowania na SD.
Tom A4 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Kazdy system audi jest tak samo zbudowany i pliki ladowane sa w locie prosto z nosnika bez sprawdzania sum jest to zabezpieczenie producenta Wysłane z mojego GT-I9505
mcemsi Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 A no wlasnie. A przed czym to zabezpieczenie ma zabezpieczac?
OskiUK Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 Po to wlasnie jest emergency mode. Wyglada na to, ze jak sie cos posypie przy aktualizacji, jak w moim przypadku zawiesilo sie, system przy wstawaniu szuka nosnika z firmware i zaczyna na nowo. Jestem przekonany, ze fat na karcie sie wysypal (jakies sektory) przy zawieszeniu i stad file error. Nie mowie o softach typu chomikowego, slynnego spolszczenia, ktory speclajnie uwala mmi, czy aktywatorach do map Ori soft nie powinien powodowac zniszczen
mcemsi Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 system przy wstawaniu szuka nosnika z firmware i zaczyna na nowo. Czyli co - cala reanimacja polegała na skopiowaniu FW na sprawną SD i tyle ?
Rekomendowane odpowiedzi