adas2004 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam mogę naprawić i to bez lutowania. Samemu nic nie zdziałasz jeśli nie znasz języka linuxa , nie masz sprzętu i doświadczenia. Wrazie co zniżka dla klubowicza btw. skad miales softy ? chomik ? to skad kolego jestes bo tez mi sie popsuło czerwony komunikat okolice Gdańska ? Tak, jest na to sposób. Postawić soft urządzenia od nowa. podpowiesz jak to zrobic?
i-vtec Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Próbowałem tym terminalem ale nic nowego. Na terminalu wyświetlane sa tylko śmieci podczas uruchamiania mmi. Próbowałem nawet na PC-ie . Jak zewrę rx i tx to widać transmisje czyli interface działa i com 232 w PC tez. Gdzie mogłem popełnić błąd? widzę w późniejszych postach że doszedłeś co było źle - mógłbyś podzielić się tą informacją?
amelacar Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dnia 26.02.2015 o 14:47, OskiUK napisał: Panowie, szybkie pytanie. Podczas update firmware z SD zwiesilo sie i aktualizacja sie nie udala. Przy wstawaniu jest czerwony ekran, kounikat file error i odliczanie 45 do wylaczenienia, po czym mmi sie wylacza. Da sie to jakos ogarnac? Rozpoczac instalacje od nowa? Czy pozostaje rozbieranie jednostki i terminal na porcie com? Czwść,Potrzebuje pomocy w mojej a4 nawigacja mmi3g basic czarny ekran radio nie dziala
PiterEL Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Witam Może ktoś podpowie... Znajomy ma w audi MMI 3G. Wgrany jest soft w wersji HNav_EU_K0257_6_D2 oraz mapy w wersji 8R0060884ED 6.24.2. Aktywowane były aktywatorem _MMI3GH_ACT od usera RENTNA. Wszystko działało ok przez jakiś miesiąc albo ponad a nagle pojawia się kółeczko z inicjalizacją nawigacji, kołeczko znika przy ok 25% i zostaje napis na ekranie inicjalizacja nawigacji. I nie daję sie uruchomić nawigacji. Co mogło sie stać ? MMI było restartowane za pomocą 3 przycisków i nic nie pomaga. Edytowane 5 Września 2017 przez PiterEL
wrclaguna Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 a jest komunikacja z 5F ? Sa błedy ? Podejrzewam ze coś z dyskiem
PiterEL Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Tego jeszcze nie sprawdziłem. W piątek ma do mnie podjechać to zobaczę. Czyli zobaczyć czy mogę połączyć się VCDSem z modułem 5F i zovaczyć jak coś czy ma jakieś błędy. A jeśli dysk uszkodzony to da się go wymienić ? I jak upewnić się że winny jest dysk ? Na dysku jest soft od zarządzania MMI 3G czy na dysku są tylko mapy ? Możesz mi podpowiedzieć jak wymienić go na nowy ? I jaki musi być dysk ? I jak wyjąć MMI w Audi A6 aby dostać się do dysku ? Edytowane 5 Września 2017 przez PiterEL
wrclaguna Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Pierwsze trzeba odczytac błedy mozliwe ze darmowy aktywator namieszał w epromiehttp://www.audienthusiasts.com/Infotainment_HardDrive.html
PiterEL Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) A jak namieszał to co wtedy ? Zmienić aktywator czy trzeba wgrywać od nowa soft czy co ? Ewentualnie jak go usunąć ten aktywator ? On był za pomocą skryptu... bez pliku FSC. Edytowane 5 Września 2017 przez PiterEL
wrclaguna Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Ja wrózem nie jestem, podepniesz kompa i zrobisz scan
PiterEL Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Opisy jak sklonowac sa ale skoro padl to co teraz zrobic ?
Gibons Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Pany jak usunąć mapy z 3G+ ? wchodze w zielone menu -> nav -> database i są 3 opcje re-check database delete database delete nav HDD najpierw dałem opcję nr 2 coś tam niby się robiło ale pisało stoped i czekałem czekałem mmi się zrestartowało. Potem dałem nr 3 i to samo. Jak wchodzę list HDD database to są jakieś pliki od 3GP itd tak powinno być ? czy tam pusto powinno byc ? bo coś mi się wydaje że nie usunelo chociaz mapy byly niedostepne z poziomu mmi moze ktos ma jakis filmik jak to powinno wygladac ? bo nie moge znalezc Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Gibons
Marcin_G Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 A czemu chcesz usunąć?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gibons Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Bo chce wgrać nowe. Wgrałem raz ale mam błąd 03175 a ponoć jak usuniesz partycje może go nie być i chciałem to spróbować
Konrad z Rørvik Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Niestety mam to samo, czerwony ekran i odliczanie... wiek ktoś co dalej z tym? juz naprawione. Karta padła i nagrałem wszystko na nową i po włożeniu do czytnika poszło dalej i śmiga. Nie doczytałem na początku w postach było jak to zrobić ;). Zastanawiam tylko czy te aktualizacje coś dają w ogóle bo wszystko wyglada dokładnie tak samo jak w wersji fabrycznej. Miałem nadzieję że będzie w menu car taki samochodzik i ikonki w okół z aplikacjami ale jest tylko lista. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Konrad z Rørvik
shaqal Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 W Gdańsku można podjechać do mnie na naprawę mmi 2G 3G czy MIB
shaqal Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 delete database - usuwa mapy bez softu delete nav HDD - usuwa całą partycję i przed wgraniem map musisz wgrać kawałek oprogramowania
Rekomendowane odpowiedzi