Dawidos91 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2015 Tak ręcznie zeszło ale jednak nie ze wszystkich za bardzo sie pochwaliłem ;/ boczne chromy na drzwiach przód tył mam w bardzo kiepskim stanie duzo nalotu z tym juz sobie nie poradziłem bede próbował jeszcze mechanicznie
Bieniu Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Tak ręcznie zeszło ale jednak nie ze wszystkich za bardzo sie pochwaliłem ;/ boczne chromy na drzwiach przód tył mam w bardzo kiepskim stanie duzo nalotu z tym juz sobie nie poradziłem bede próbował jeszcze mechanicznie Wcześniej pisałeś ze wyszło jak z fabryki, a teraz piszesz ze na drzwiach nie poszlo, trochę sie pogubilem. To z czego Ci zeszlo skoro nie z drzwi? Przeciez glownie tu chodzi o chromy wokół drzwi[emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dawidos91 Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Opublikowano 9 Lipca 2015 Tak ręcznie zeszło ale jednak nie ze wszystkich za bardzo sie pochwaliłem ;/ boczne chromy na drzwiach przód tył mam w bardzo kiepskim stanie duzo nalotu z tym juz sobie nie poradziłem bede próbował jeszcze mechanicznie Wcześniej pisałeś ze wyszło jak z fabryki, a teraz piszesz ze na drzwiach nie poszlo, trochę sie pogubilem. To z czego Ci zeszlo skoro nie z drzwi? Przeciez glownie tu chodzi o chromy wokół drzwi[emoji3]Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 strona zeszła bo była w lepszym stanie myslalem , ze tez tak samo bedzie z drugą ale sie przeliczyłem i nie szło niczym tego doprowadzic do porządku .;(
Desperooo Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 U mnie też pojawił się paskudny nalot... Mam pewien sposób krótkotrwały ale zawsze cos... Oliwka dla dzieci przejeżdzam listwy płatkami kosmetycznymi nasączone delikatnie oliwką Pomaga na 2-3 tyg jak nie pada efekt WOW
jacek70 Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Czyli dla spokoju w przyszłości trzeba listewki konserwować. Puki co nie przywiązywałem do tego wagi bo są jak nowe.
afroo. Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 U mnie też pojawił się paskudny nalot... Mam pewien sposób krótkotrwały ale zawsze cos... Oliwka dla dzieci przejeżdzam listwy płatkami kosmetycznymi nasączone delikatnie oliwką Pomaga na 2-3 tyg jak nie pada efekt WOW Podobny i równie krótki efekt daje przemycie listw WD40.
Bieniu Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 K2 ALUCHROM u mnie troche pomogło https://www.youtube.com/watch?v=GVz7YKR6bU4 Używałem ostatnio, nie polecam u mnie nic nie daloWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
fcunited Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 tez zakupilem juz jakis czas temu K2 ALUCHROM, probowalem po kazdym mysiu i oschnięcia auta. Teraz ten preperat lezy w kącie i szukam mu nowego właściciela, ale na 'dzień dobry' mówie ze u mnie nie pomogło niestety.Szukam jak i wy sposobu na usuniecie tego z moich obwódek szyb. Z tego co przeczytałem spróboje oliwka dla dziecka (ale to na błyszczy pewnie tylko :/), albo te mleczko kacper do łazienek.
Dawidos91 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 nic nie pomoże na to tylko i wyłącznie wymiana na nowe:) na to wychodzi
Stich Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 nic nie pomoże na to tylko i wyłącznie wymiana na nowe:) na to wychodzi śmiem się nie zgodzić Naprawa / regeneracja pakietu chrom listew chromowanych audi a6 c6 2006r https://www.youtube.com/watch?v=Ka03I0RDcew
Dawidos91 Opublikowano 23 Września 2015 Autor Opublikowano 23 Września 2015 Gdzie takie coś zrobią ? na śląsku ?
Stich Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) no u mnie w firmie na drugim końcu Polski Edytowane 23 Września 2015 przez Stich
Dawidos91 Opublikowano 23 Września 2015 Autor Opublikowano 23 Września 2015 no u mnie w firmie na drugim końcu Polski To zdecydowanie zbyt daleko
Stich Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Moze kiedys przyjedziesz nad morze Wdepniesz na chwile i odprawie swoje czary na Twoich listwach
pyra111 Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 http://allegro.pl/folia-okleina-srebrny-chrom-152cm-5cm-kanaliki-i5661342561.html
Stich Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 http://allegro.pl/folia-okleina-srebrny-chrom-152cm-5cm-kanaliki-i5661342561.html żartowniś
POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 80% tubylców to wyznawcy Motula a tego nieznaju [emoji12] http://www.autochemia24.pl/product-pol-3600-Motul-E6-Chrome-Alu-Polish-pasta-do-chromu-i-aluminium-100-ml.html
Stich Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 80% tubylców to wyznawcy Motula a tego nieznaju [emoji12] http://www.autochemia24.pl/product-pol-3600-Motul-E6-Chrome-Alu-Polish-pasta-do-chromu-i-aluminium-100-ml.html Niestety typowa chemia dostepna w sklepach nie poradzi sobie z nalotem. Troszke odżywi da troche blasku i nieco zabezpieczy. Głęboko siedzące zanieczyszczenie jest nie do zrobienia takiego typu środkami. Aczkolwiek jesli takie pasty dają sobie rade to znaczy, ze listwy nie sa jeszcze tak zużyte. Są po prostu brudne i bieąąca pielegnacja pozwoli utrzymac je w takiej kondycji Nie odbierz mnie źle Naprawde dłuuuuuugo szukałem sposobu. Przekopałem niezliczona ilość środków, past, kombinacji aż w końcu sie udało:)
Denis Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Gdyby faktycznie listewki były chromowane, wtedy temat byłby prosty. Niestety w większości przypadków jest to po prostu plastik z którym sprawa nie jest już taka prosta. Jak odbiorę swoje auto (wreszcie) od mechanika to postaram się przetestować kilka produktów u siebie na aucie. Jeśli efekty okażą się akceptowalne, skrobnę z tego relację
Rekomendowane odpowiedzi