Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi a4 b5 1.6 nie odpala po wymianie świec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,
Postanowiłem dzisiaj wymienić świece i przewody, a że w b5 jest trudny dostęp do kabli trzeba było odkręcić rure od przepływomierza żeby można było dostać ręką do wtyczek, wszystko elegancko poodpinane akumulator, wtyczki od wtrysków, kable, sama wymiana zajęła dość sporo czasu, złożyłem wszystko do kupy, podpiąłem akumulator, próbuje zapalić a autem szarpie i nie chce odpalić, możliwe że to akumulator, ale kolega użyczył mi jego który też defacto trzeba już naładować, choć jego samochód odpala, mojego jednak nie zdołał. Pytanie brzmi co może być przyczyną tego że samochod nie chce sie odpalić? wszystko napewno zostało poprawnie podłączone, świece dają iskre.
Stare świece NGK nie mam możliwości podać teraz ich modelu
Nowe świece też NGK
Stare Kable nie pisało jaka firma było tylko logo audi i volkswagena
Nowe Kable Beru i tutaj znów nasuwa sie pytanie, ponieważ na pudełku pisało Diesel-Cold-Start-Technology, czyżby sprzedawca sprzedał mi złe kable?
Znów podpiąłem stare kable lecz z nowymi świecami, nadal nic, ładuje teraz akumulator i sprawdze na pełnym, lecz chcialbym usłyszeć jakieś wasze sugestie/porady
Pozdrawiam

ktoś tu wogóle jest w stanie pomóc?

Opublikowano

podłącz vag-a i zobacz co pokaże ??

Jeżeli masz iskrę to na pewno nie świece i przewody są winne. Zobacz czy dobrze wtyczki od wtrysków powpinane masz :)

Opublikowano

Kable i świece na 100 procent pasują i są w porządku do tego modelu sam śmigałem na takim zestawie świece NGK kable silikonowe BERU w audi a4 b5 z silnikiem 1.6

choć na początku miałem problem z odpaleniem ale wina leżała u mnie w kopułce zapłonowej była pęknięta i iskra uciekała na metalowe wzmocnienie, dopóki jeździł wszystko było ok ale jak zmieniłem kabelki i świece musiałem ją zruszyć bardziej,

po wymianie kopułki i palucha wszystko wróciło do normy nawet powiem że lepiej chodzi niż wcześniej,

jeżeli będziesz ją wymieniać musisz uzbroić się w cierpliwość i zagospodarować trochę wolnego czasu ja ściągałem i zakładałem ją bez wyciągania aparatu zapłonowego idzie ale dostęp do niej ograniczony

na twoim miejscu zerknął najpierw bym tam póki akumulator się ładuję :)

odpisz później czy jest jakiś rezultat jak nie będziemy myśleć dalej pozdrawiam