regmac Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Drodzy Forumowicze, zwracam sie do Was z prosba o pomoc w dopasowaniu koloru tapicerki do mojego samochodu. W zalaczniku znajdziecie zdjecia mojego wozu, na ktorych staralem sie pokazac kolor tapicerki. Podaje rowniez 2 linki do aukcji allegro z kompletami skorzanymi do a4. Prosze o Wasza opinie, ktory z nich bedzie pasowal kolorystycznie do mojej deski i pozostalych elementow. Wiem ze byly 3 kolory deski w audi: czarny, szary i bezowy. Skora natomiast wystepowala jako szary, jasny szary. MOJE ZDJECIA LINKI DO AUKCJI 1. http://www.allegro.pl/item452791661_skora_tapicerka_skorzana_audi_a4_2001_08_grafitowa.html 2. http://www.allegro.pl/item453078894_skory_air_bag_podlokietniki_audi_a4_2001_rok.html dzieki za pomoc[br]Dopisany: 10 Październik 2008, 21:54_________________________________________________ponawiam zapytanie, dzieki
regmac Opublikowano 11 Października 2008 Autor Opublikowano 11 Października 2008 tylko ze te za 2 tys wydaja mi sie za ciemne. Strasznie mi zalezy zeby dorbrac idealnie pod kolor kirownicy, mieszka i galki. Chyba ze mi sie zle wydaje i na obu aukcjach jest ten sam kolor a zdjecia wyszly rozne. Juz sam nie wiem co myslec
Maciej CIN Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 To fakt!!! Bardzo ciężko jest dobrac kolor ze zdjęc. Myślę, że najlepiej byłoby wybrac się do gościa i obejrzec towar na żywca. Wtedy mógłbyś dobrze ocenic kolor, wartośc towaru oraz negocjowac cenę.
regmac Opublikowano 11 Października 2008 Autor Opublikowano 11 Października 2008 tylko problem jest z odlegloscia. Jeden w Lubinie, drugi w Bydgoszczy, a ja w Krakowie... Mnie wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze ta za 1599 bedzie pasowac pod moje wnetrze
Maciej CIN Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Musisz prosic kogos z kolegów z Lublina, aby dokonali oceny tej cacy skórki. Wiesz jak ktoś ma niunie to odrazu będzie wiedział, czy fotele będą gucio czy też będą się gryzły kolorystycznie. Swoją drogą to musiałbyś również zapodac kilka zdjątek wnętrza w wyszej rozdzielczości to znacznie pomogłoby w doborze. Ja również mam podobną tapicerę (Twoją obecną) ale nie jestem pewny czy, aby na pewno taką samą. Co do Bydzi spoko jestem wstanie załatwic ci temat bo w niedzielę będę załatawił tam swoje sprawy i mogę rozpoznac temacik.
adamooo Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 ale te za 1599 są w kiepskim stanie..tapicerka może sie troche różnić od kiery, mieszka itd. nawet jak się będzie różniła to i tak napewno mniej niż teraźniejsza tapicerka
Doman13 Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Panowie ze zdjęciami jest taki problem ze ten sam element w różnych oświetleniach, będzie na zdjęciach wychodził w różnych kolorach a rozdzielczość nic nie ma do koloru . W takiej sprawie jak ta ja osobiście posługiwałbym się wzornikami kolorów (Pantone). I tylko tym. Twoja kiera jest popielata i według mnie żaden zestaw który pokazujesz do niej nie spasuje. Zawsze można wymienić kierę
Cuber Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Ja bym sie nawet nie zastanawiał i poprostu wzioł i pojechał do Lublina.... z Kraka w Końcu nie jest tak daleko to raz , dwa cena jest baaaardzo atrakcyjna i fotele "s-linowskie" :gwizdanie: trzy wszystko zobaczysz sobie na miejscu i ewentualne zobaczysz kolorystyke
muzycom Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Jako, ze na co dzień zajmuje się dobieraniem kolorów farb do skóry mogę tylko potwierdzić, to co napisali koledzy. NIE MA MOŻLIWOŚCI żebyś kolor ze zdjęcia brał jako 100% rzeczywisty. Różnice między zdjęciami, które przesyłają nam klienci a kolorem nadesłanych próbek są nieraz kolosalne.
yaboo Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 najlepiej porównaj kody wyposażenia wnętrza np tu http://www.audiklub.org/dane/a4/b6/color/84.html zadzwoń do sprzedających i niech podadzą ci kod z tapicerki jest ( a raczej powinien być ) na elementach tapicerki. może podpasujesz do swojej. Na moje oko masz platynowe ( szare ) wnętrze.
kasia82 Opublikowano 25 Października 2008 Opublikowano 25 Października 2008 kolor tapicerki mozna rownież dopasowac po numerze win .Ja w swojej pracy przynajmniej tak robie gdy mam problem z dokladnym dopasowaniem skóry do konkretnego modelu auta.
regmac Opublikowano 25 Października 2008 Autor Opublikowano 25 Października 2008 mysle, ze temat mozna zamknac - fotele kupione, czekaja na wlozenie, kolor idealny
Cuber Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 mysle, ze temat mozna zamknac - fotele kupione, czekaja na wlozenie, kolor idealny to wrzuć tutaj fotki i sie pochwal
Rekomendowane odpowiedzi