Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana kierownicy - montaż z 99 r do 95 r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy mozna zamontowac kierownice z audi a4 99 rok do a4 95 rok czu to niebedzie mialo wpływu na jakosc prowadzenia auta .dzieki i piz*rawiam

Opublikowano

na jakość prowadzenia na pewno nie :blink:

Opublikowano
  • Autor

to znaczy ze mozna tak bo chce wymienic na nowa tylko zastanawiam sie czy mozna dodam jeszce ze ta kierownicz z 99 jest multimedialna

Opublikowano

Prawdopodobnie inny rozmiar bedzie miał wieloklin, jesli tak,konieczne bedzie zastosowanie przejsciówki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
:hi: na pewno będziesz potrzebował przejściówki, bo różnią się wielkością wielokliny. Miałem ten sam problem. Dopiero od '98r wielokliny są jednakowe. Powiem Ci tylko ze ciężko dostać tą przejściówkę. Ja swoją z niemiec ściągałem, zapłaciłem 30 euro. Pozdrawiam serdecznie.
Opublikowano

Dawanie 30 Euro za tą przejściówkę to przegięcie - najlepiej szukaj z trójramiennej skórzanej S-line z auta modelowo starszego niż 1998r.

Opublikowano

30euro to przegina :polew:.na allegro przejsciowki sa za 30-50zl :> za 30euro na allegro kupisz kolumne kierownicy od a4 po 99. sruby pasuja i wystarczy przykrecic stacyjke.

tu przykladowa aukcja z przejsciowka:http://moto.allegro.pl/item493034478_tulejka_redukcyjna_kierownicy_vw_audi_seat_bcm.html

Opublikowano

A co ze śrubą mocującą?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co ze śrubą mocującą?

To jeszcze nic, największy problem jest z taśmą, stara nie pasuje a nowej nie ma jak włożyć.

Pomimo tego, że przełączniki świateł, wycieraczek i kierunkowskazów z zewnątrz wyglądają podobnie, to jednak ich wymiana jest konieczna. Kombinacji przy instalacji, kostkach i poduszce też nie da się uniknąć. Lepiej już zamontować trójramienną z S-line`a niż rezać zwykłą od 98.

Opublikowano

jednym słowem szykac anglika i przekładać kpl.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

"Kombinacji przy instalacji, kostkach i poduszce"

na czym to polega dokładnie?

Opublikowano

Co do rzeźby... taśmę musisz zmienic i przelutować przewody najlepiej gdybyś miał wtyczki od tej nowej taśmy, kolory powinny być identyczne ale dla pewności sprawdzasz, żebyś sobie później poduszki klaksonem nie zdetonował :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat dla mnie i powiedzcie mam 1996r i jakiś baran nie wiem czy kiere szlifował czy zrywał skóre ciort wie wygląda jak idź stąd . I tu pytanie z tego co doczytałem to tylko ta od s4 tak???

Opublikowano

Temat dla mnie i powiedzcie mam 1996r i jakiś baran nie wiem czy kiere szlifował czy zrywał skóre ciort wie wygląda jak idź stąd . I tu pytanie z tego co doczytałem to tylko ta od s4 tak???

Ta od esy albo zwykła, obie na mały wielkoklin :wink4:

Opublikowano

No i najważniejsze aby rozpocząć rozkęcanie kiery należy nabyć torxa 30 długości minimum 7 cm co też uczyniłem kupiłem odrazu cały zestaw bo się przyda :) ostatnio subwoofera nie mogłem rozkręcić miał tak głeboko torxy.

Zostanę przy starej kierownicy szkoda mi kasy na s-kę, drogie jak cholera.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak jest to do zrobienia nawet jeżeli zostawisz stare manetki da się nową taśme ułożyć trzeba tylko lekko obudowe wyrezać albo założyć z polifta i wtedy zostanie kwestia podpięcia Air baga i klaksonu

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

podpinam sie do tematu. nie wiecie jakie rozmiary sa tych wieloklinow?? z poliftow?? Z gory dzieki za odpowiedz :notworthy: