radi Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Witam pisałem temat na w dziale "pozostale audi" ale niema zainteresowania,wiec napisze tutaj po podejrzewam ze będzie to samo w A4 B6 pacjent audi A6 C5 po liftingu 2002r, potrzeba zmienić kodowanie licznika z automatu na manual,silnik był swapowany z 3.0 automat na 2.7 bit manual i teraz wyswietla biegi na liczniku, wszystkie info jakie znalazłem tyczy się licznika przed liftingem ,a po liftingu nieznalazlem nic na ten temat. pozdr
wrclaguna Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Gdzies w ADAPTACJI trzeba poszukac Channel 060: CAN-Databus Powertrain (Installation List) +00001 = Engine (Standard) +00002 = Automatic Transmission (Optional) +00004 = Brake (Standard) +00016 = Airbag (Standard) +01024 = Instrument Cluster (Standard)
radi Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 Panowie cos więcej na ten temat ,jak to zmienić ???gdy wchodzę w w grupe 60 w liczniku tam niema zadnych cyfr żeby cos zmienić , a i mam jeszcze jeden problem z abs , skąd wziasc login do sterownika abs,? 1
Homiczek Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 jak niema w 60 to przeleć wszystkie kanały adaptacji i szukać podobnych wartości / opisu dodatkowo można zmienić kodowanie główne licznika 'coding': xxx??: Engine 40 = 4-Cylinder Diesel 42 = 4-Cylinder Gasoline 44 = 4-Cylinder Gasoline Turbo 60 = 6-Cylinder Diesel 62 = 6-Cylinder Gasoline 64 = 6-Cylinder Gasoline Turbo 83 = 8-Cylinder Gasoline może się coś zmieni na lepsze a abs z tego co jest na http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A6/S6/RS6/allroad_%284B%29 to login trzeba poskładać z wyposażenia pojazdu tam przy którymś typie ABSu jest filmik jak to robią
Rekomendowane odpowiedzi