Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Luzy na przekładni kierowniczej - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Złodziejstwo w biały dzień! Masz jakiś rachunek, paragon? Jak nie po dobroci to bym walczył z nimi na drodze prawnej...

Opublikowano

Mam gwarancję pisemną z rachunkiem. Jutro muszę wracać do Danii 1000km niesprawnym autem. Zastanawiam się ile litrów płynu i przystanków na sprawdzanie stanu będę musiał zrobić...

Opublikowano

Co za niefart...

Opublikowano

Dlatego jestem zwolennikiem używanych magli na gwarancji- bez popierduchy. Dla potomnych SZEWCE(k.Wrocławia) ul. Długa 108 tel. 601980394. Kolego, mam nadzieje ze dojdziesz z tym do ładu:)

Opublikowano

Znalazłem zakład gdzie przywracają stan fabryczny, z wymianą listwy i mają certyfikat Dekra www.hydrosystem.pl

Kupiłem 2 butelki Preston i z piwnicy ori serwisowy fabryczny płyn wspomagania, jednak niepotrzebnie. Nadal jest ponad max. Puszcza pewnie tylko w granicznych polozeniach listwy że wszystko obzygane było po kilkudziesięciu kilometrach w mieście. Chcąc mieć sprawne auto na lata pozostaje chyba tylko profesjonalna regeneracja ori pompy i magla

Na dodatek wszystkie inne punkty regeneracji wykonują pracę i kasują luz tylko w 50 %, zawsze wyrabia się listwa. Mnie taka naprawa nie satysfakcjonuje. Na trasach po 1000-2000km to jest męczarnia, a jeśli dodać wiatr boczny i koleiny to i niebezpieczne. Na każdej trasie mamy zwężki czyli tzw remonty, nie ma miejsca na pomyłkę. Wole naprawę na stan fabryczny

Edytowane przez xsebo1

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Ja ma taki problem z luzem na kierownicy, jak jest gorąco i auto nie stoi w garażu tylko na słońcu, a w cieniu oscyluje ponad 25*C, robi mi się mały luz na kierownicy im cieplej tym większy. Jak temp. jest poniżej 20*C luz zanika. Grubo poniżej 20*C nigdy luzu nie wyczuwałem. Nie mam luzów na końcówkach, wszystko suche, od 2 lat płynu nie ubyło. Gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki.

Opublikowano
7 godzin temu, Kizior Syberyjski napisał:

Witam.

Ja ma taki problem z luzem na kierownicy, jak jest gorąco i auto nie stoi w garażu tylko na słońcu, a w cieniu oscyluje ponad 25*C, robi mi się mały luz na kierownicy im cieplej tym większy. Jak temp. jest poniżej 20*C luz zanika. Grubo poniżej 20*C nigdy luzu nie wyczuwałem. Nie mam luzów na końcówkach, wszystko suche, od 2 lat płynu nie ubyło. Gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki.

Wygląda na to, że warto płyn wymienić...

Opublikowano

Ok, Dzięki.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi przy samym skręcaniu nic nie stuka, ale kierownica na zewnętrznej średnicy rusza mi się tak o centymetr nie poruszając w tym momencie kołami. Czy powinienem się martwić? Stuka coś też przy przejeżdżaniu na skręconych kołach (może nawet nie muszą być skręcone) przez jakieś stopnie/dziury, ale to to akurat może być wszystko...