maksiu08 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) witam wszystkich ,mam problem mianowicie sprzegła ,stare sie przypaliło postanowiłem wymienic na nowe kąplecik sachs bez dwumasy i to nowe smierdzi spalenizna i raz mi sie przeslizgneło w czym jest problem ? Edytowane 5 Marca 2015 przez maksiu08
wade Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Jeśli wymieniłeś cały komplet to może przyczyną jest źle odpowietrzony układ
maksiu08 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 Jeśli wymieniłeś cały komplet to może przyczyną jest źle odpowietrzony układ układ dobrze odpowietrzony sprzegło łapie z 5 cm od podłogi koczy 5cm górą nie przytrzymuje docisku
krzysiekml Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 strona cierna dwumasy przegrzana i robią się guzy i sprzęgło puszcza,mam to samo
maksiu08 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 strona cierna dwumasy przegrzana i robią się guzy i sprzęgło puszcza,mam to samo gruzy? nie bardzo rozumiem .co proponujesz wymienic dwumas ?
krzysiekml Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 guzy, pod wpływem temperatury miejsce gdzie styka się tarcza robią sie małe górki,guzy miejsca wypukłe jak zwał tak zwał i tarcza nie klei wtedy całą płaszczyzną i się uślizguje
maksiu08 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 to jak zmienie dwu mas to bedzie juz dobrze ? u siebie pisałes ze masz ten sam problem zmieniłes i jest dobrze ?
krzysiekml Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 rok temu zmieniałem tarczę i miałem fioletowe kółka na dociskiu i dwumasie,docisk zmieniłem i tarczę to rok było dobrze ale problem powrócił nowa tarcza była o 1mm grubsza od starej,więc nie wiele bo spodziewałem się większej różnicy za tydzień wymieniał sprzęgło na inne to będę wiedział co się wydarzyło dalej z dwumasą
lordmani Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Miałem to samo mechanik wymieniał mi sprzęgło z takim samym układzie,tylko coś czuję że nie odtluscił docisku i dopiero po 1000 km się dopasowalo.Narazie jest ok....
Rekomendowane odpowiedzi