Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Problem z nowym sprzęgłem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam wszystkich ,mam problem mianowicie sprzegła ,stare sie przypaliło postanowiłem wymienic na nowe kąplecik sachs bez dwumasy i to nowe smierdzi spalenizna i raz mi sie przeslizgneło w czym jest problem ?

Edytowane przez maksiu08
Opublikowano

Jeśli wymieniłeś cały komplet to może przyczyną jest źle odpowietrzony układ

Opublikowano

Jeśli wymieniłeś cały komplet to może przyczyną jest źle odpowietrzony układ

układ dobrze odpowietrzony sprzegło łapie z 5 cm od podłogi koczy 5cm górą nie przytrzymuje docisku

Opublikowano

strona cierna dwumasy przegrzana i robią się guzy i sprzęgło puszcza,mam to samo

Opublikowano

strona cierna dwumasy przegrzana i robią się guzy i sprzęgło puszcza,mam to samo

gruzy? nie bardzo rozumiem .co proponujesz wymienic dwumas ?

Opublikowano

guzy, pod wpływem temperatury miejsce gdzie styka się tarcza robią sie małe górki,guzy miejsca wypukłe jak zwał tak zwał i tarcza nie klei wtedy całą płaszczyzną i się uślizguje

Opublikowano

to jak zmienie dwu mas to bedzie juz dobrze ? u siebie pisałes ze masz ten sam problem zmieniłes i jest dobrze ?

Opublikowano

rok temu zmieniałem tarczę i miałem fioletowe kółka na dociskiu i dwumasie,docisk zmieniłem i tarczę to rok było dobrze ale problem powrócił

nowa tarcza była o 1mm grubsza od starej,więc nie wiele bo spodziewałem się większej różnicy

za tydzień wymieniał sprzęgło na inne to będę wiedział co się wydarzyło dalej z dwumasą

Opublikowano

Miałem to samo mechanik wymieniał mi sprzęgło z takim samym układzie,tylko coś czuję że nie odtluscił docisku i dopiero po 1000 km się dopasowalo.Narazie jest ok....