witold2452 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Były podobne tematy, ale z tego co się orientuje nikt jeszcze żadnej recenzji nie wydał na temat tej nawigacji. Znalazłem jakiś filmik prezentujący te ustrojstwo Dodatkowo na ebayu http://www.ebay.co.uk/itm/for-Audi-A4-S4-RS4-8E-8F-B9-B7-Seat-Exeo-In-Car-HD-DVD-Player-sat-nav-Stereo-GPS-/221558232968?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3395e65788 Dosyć przystępna cena biorąc pod uwagę, to że na alledrogo po ok 2.7k stoi http://allegro.pl/multi-kombajn-gps-tv-usb-dvd-divx-audi-a4-1999-08-i5100902051.html Zapraszam do dyskusji, chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat
BeyerBrown Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) d*py nie urywa, obecnie najlepsze ("dedykowane") chińczyki są oparte na Androidzie 4.x.x, mają dwa rdzenie po 1,5GHz każdy, 1GB RAM, kilka GB wbudowanej pamięci i pojemnościowy ekran dotykowy. I do tego kosztują mniej Tu kiedyś była burzliwa dyskusja: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/249484-chinska-nawigacja-z-ogromnymi-mozliwosciami/ Niestety wątek z niewiadomych mi bliżej powodów został zamknięty... Edytowane 6 Marca 2015 przez BeyerBrown
east-import Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Win CE odradzał bym Po pierwsze wyświetlacz Oporowy starej generacji z Kalibracją kolejna rzecz to cena na allegro za windows CE kosmos ) Taniej Mam wersje z androidem A najsłabsze to procek 800 ram 256 A i zero wsparcia dla win CE mało Aplikacji itd.. Android średnia półka ma 4.2 Procesor dwurdzeniowy i ram 1GB A cenowo wychodzi o wiele mniej http://allegro.pl/a4-b6-b7-gps-android-tv-wifi-3g-ipod-dvd-pc-bt-dvr-i5108315005.html Chińska nawigacja z ogromnymi możliwościami - Audi A4 B6/B7 - Audi A4 Klub PolskaNiestety wątek z niewiadomych mi bliżej powodów został zamknięty... Też mnie to dziwi dlaczego Moderator zamknął temat. W końcu był to jedyny Temat dotyczący Stacji z androidem do naszych A 4 Edytowane 9 Marca 2015 przez east-import
Robero321 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Grzegorz na swojej aukcji masz napisane że Can Bus w opcji a na fotkach jest info z radia na FIS ie.. Jak to jest chińczyki juz rozwiązali problem pełnej komunikacji z fisem ? Wszystkie informacje z radia są już na FISie czy jeszcze nie ?
east-import Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Can-Bus jest w standardzie dla użytkowników Forum Czyli Gratis Info z radia tak ale navi między zegarami nie pokazuje Jutro Kolega z Forum Otrzyma tą wersję http://allegro.pl/audi-a4-b6-gps-android-4-4-wifi-3g-dvr-dvb-t-camer-i5154500927.html Mocniejszy sprzęt z Boxem DVB-T z kamerami (cofania i DVR) Edytowane 9 Marca 2015 przez east-import
BeyerBrown Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Can-Bus jest w standardzie dla użytkowników Forum Czyli Gratis Info z radia tak ale navi między zegarami nie pokazuje Ten moduł-dekoder jest uniwersalny i można go podpiąć do innego chińczyka by pokazywał na FIS-ie odbieraną stację? Masz to w ofercie? Po ile (i czemu tak drogo )?
east-import Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Moduł jest pod Androida inne są pod win CE
Robero321 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Grzegorz a takie jak ten w filmiku na górze tyle że na andku też jest u Ciebie w ofercie ?
BeyerBrown Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Moduł jest pod Androida inne są pod win CE A te pod WinCE potrafią wyświetlać stacje na FIS-e? Masz w ofercie?
BeyerBrown Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Cztery rdzenie, pojemnościowy ekran 1024x600, funkcja MirrorLink - grubo Do pełni szczęścia brakuje Andka 5.x
east-import Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 MirrorLink W dual core też MirrorLink działa
michal8700 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Panowie krótki opis do radia chińskiego dedykowanego do audi a4 b6, b7 jak już kupować to na systemie Android 4.2.2, są już na systemie Android 4.4.4 ale jak dla mnie są brzydkie. android jest mniej awaryjny, ma ładniejszy wyświetlacz i jest już komunikacja z zegarem między prędkościomierzem a obrotomierzem. android ma wbudowane wifi a Windows nie. dodatkowe gadżety typu zewnętrzny odbiornik 3g lub wifi nie zawsze działa. minusem tego radia jest- nie oryginalny wygląda (kwestia gustu) słabiej ściąga fale fm (problemu nie ma jak mieszkasz w dużym mieście, choć możesz słuchać radia przez internet) długo się włącza jakoś muzyki nie powala. brakuje mi takiego efektu 3d, basu przestrzennego,,,,, trzeba robić jakaś przeróbkę w kablach żeby tylko głośniki działały. takie radio możesz kupić już poniżej 2tys. wiec dla jednego dużo dla drugiego mało. ja osobiście kupiłbym radio z wyglądu jak oryginał z systemem Android jakby ktoś miał pytania to proszę pisać, miałem takie radio więc mogę pomóc z jakimiś usterki itd.
east-import Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Nic nie trzeba robić Jak ma się wersję bez Bose Więc proszę ni pisać bzdur trzeba robić jakaś przeróbkę w kablach żeby tylko głośniki działały.
krzysaudi Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tak tak ...Co do radia i dzwięków wydobywajacych sie z głośników ma chłopak rację . Można się zdziwić . To są ładne radia wszystkomające , jednak jeśli ktoś chce mieć ori to niech zostanie przy ori . Tutaj są kompromisy . Fakt , navi na andka to fajna sprawa , odpada problem z laserem jak w rns-e , szukanie map i ich nagrywanie ..... jednak jak to mówią . Jeden woli matkę a inny córkę . Jeśli potencjalny kupiec / klient będzie wiedział o minusach radia łatwiej będzie mu zaakceptować to co dostanie . Pozdr.
east-import Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jedyny i konkretny + To cena Audi do nowych z androidem koszt kilkanaście tysięcy . chińczyk kilka % tej ceny co ori
patrycja92 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 co do wersji bez bose to sory za pomyłkę. tak jak kolega wyżej pisał, jakoś dźwięku. jeśli zwracasz dużą uwagę na jakość muzyki to musisz sobie to radio odpuścić. miałem takie radio w bmw e46 i nic nie poprawiło mi jakości dźwięku a montowane może głośniki, suba, wygłoszenie drzwi... ale jeśli nie dbasz o jakoś muzy to radio jest piękne, jakoś ekranu powala i to pisze z czystym sumieniem. szybko też zadowalająca. nie mogę tego powiedzieć o radio na systemie Windows. nabyłem ostatnio kartę Areo2 i kupi mnie zakup tego radia:-) sory za moje błędy w pisaniu ostatniego postu:-(
east-import Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) jeśli zwracasz dużą uwagę na jakość muzyki to musisz sobie to radio odpuścić. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez east-import
rafał86 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 No radio ma wiele funkcji, po prostu Multikombajn:-) na filmiku nie usłyszymy jednak jakości muzyki. Też mogę wstawić filmik jak gra peiying no ale dopiero na żywo możemy sobie zobaczyć czy warta gra jest świeczki.
east-import Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Właśnie Dopiero po zakupie i montażu możecie stwierdzić czy 2000zł gra tak samo jak 12000zł
rafał86 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 www.erisinwholesale.com/special-car-dvd/audi/erisin-es9784a-7-2-din-audi-a4-wifi-3g-car-multimedia-system-318.html tu można kupić za mniej jak 1500 zł, przy zakupie 2 sztuk bo taniej za przesyłkę wychodzi. produkt wysłany jest z Europy wiec nie płacimy cała itd. a jak mój post zostanie usunięty albo temat albo ja zostane zablokowany to na wszystkich możliwych forach z rodziny VW, YouTube i Facebook opiszę to co tu się dzieje. Jeśli to jest forum które pomaga ludzią i służy faną audi to myślę że do tego dojdzie a jeśli będzie inaczej to biorę sprawy w swoje ręce. Z góry dziękuję. na wszystkie pytania odpowiem na forum lub proszę pisać przez priw...
Rekomendowane odpowiedzi