Lutek19 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Witam. Od jakiegoś czasu po zatankowaniu na lukoilu lpg zaczęły sie problemy( tankowałem nie jednokrotnie i było ok) . Gdy autko złapie temp. do przełączenia na lpg i chce przełączyć to szarpnie i robi tak gdyby nie było lpg. po ponownym przełączeniu na lpg automatycznie pika i nie próbuje przełączyć na lpg. Próbuje resetowac i automatyczie przełączyc na lpg lecz pika gdyby lpg nie było. Ja mam ustawione że przy 2 tys sie przełącza a tu nawewt nie chce poczekac do tego przełączemnia tylko automatyczie wraca na pb. po kilku krotnym naciskaniu przełączy sie na lpg i jest ok. Po ponownym odrazu odpalenoiu również jest ok. Lecz wystarczy 30 min i problem sie znów pojawia . Dodam że podczas naciskania przycisku slychać otwierający zawór w butli. Czy to może byc wina filtra ?
macek87 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) A kiedy filtry były wymieniane ? Trzeba brać taką opcję pod uwagę że któryś z filtrów się przytyka. Sprawdź, a najlepiej wymień. Jaką masz instalację ? Masz możliwość podłączenia komputera w celu sprawdzenia błędów LPG ? Możliwe że któryś z czujników temperatury ma zwarcie lub wysiadł. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez macek87
cyzmen Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Miałem podobnie. Gazownik wyjął reduktor - coś w nim pogrzebał problem zniknął (nie wiem co zrobił).
zagryzamchlebem Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Witam wszystkich. Nie będę zakładał nowego tematu. Mój problem polega na tym, że wgl nie chce przełączyć się na gaz, migają trzy kontrolki, jedna (górna) na pomarańczowo dwie na zielono, instalacja Sequent BRC. Ma ktoś pomysły co może być tym spowodowane? Problem pojawił się z dnia na dzień, w ciągu dnia na dodatek.
jacek70 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Odwiedź gazownika niech sprawdzi . Kiedy były wymieniane filtrki?
zagryzamchlebem Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Nie wiem kiedy wymieniane były filtry, a sam nie zrobiłem jeszcze tego. Ma ktoś moze link do programu, zebym sam mógł sprawdzić co siedzi w tym brc?
Leopold27 Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 Nie wiem kiedy wymieniane były filtry, a sam nie zrobiłem jeszcze tego. Ma ktoś moze link do programu, zebym sam mógł sprawdzić co siedzi w tym brc? obydwa filtry trzeba wymieniać co 10 tys a nie jak mówią gazownicy że ciekłej co 30tys to już auto nie chce jezdzić,wiem sam po sobie a gaz jest jaki jest.
Rekomendowane odpowiedzi