Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnice między S4 B7 a A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są różnice miedzy S4 b7 a A4 B7 ?? ( oczywiscie nie chodzi o moc i znaczki )

Wiem że S4 ma inną tylną klapę, lusterka,gril, inne progi, coś jeszcze ??

Czy części z A4 będą pasować do S4 ??

Edytowane przez jary1982

Opublikowano

S4 ma inne: zderzaki przód i tył,wydech na dwie strony, dolne listwy drzwi, lusterka, przedni grill, lotkę, obniżane zawieszenie 1BV, felgi. Ogolnie s4 i sline ma inne te same elementy w porównaniu do a4. RS4 to juz troche inna bajka i zaczyna sie gruba rzeźba ale nosb juz pare lat temu stworzył rs4 z a4 :)

Opublikowano
  • Autor

Hmm

"Ogolnie s4 i sline ma inne te same elementy w porównaniu do a4"

No to inne czy te same ?:)

Czyli zawieszenie, hamulce itp musze mieć do S4?

Opublikowano

Zawieszenie i hamulce w s4 są inne. Tzn:

• hamulce - większe tarcze
  • zawieszenie - inne sprężyny i amortyzatory, grubsze stabilizatory
Opublikowano

Ciężko mi sie wysłowić..., sline i S4 są inne te same elementy (zderzaki, lotka itp) w porównaniu do zwykłej a4.

Opublikowano

no i we wnętrzu sie niektóre s4 różniły np carbony ,recaro

Opublikowano

Czy zderzak z s4 b7 tylny podejdzie do zwykłej a4 b7 chodzi o avanta. I czy da się przełożyć bez problemu dyfuzor zderzaka z jednego do drugiego?

Opublikowano

lukaszooo 1BV w S4 :facepalm:

S4 ma zawias 1BD, RS4 2MC / 2MR

S-line 1BV / 1BE

S-line i S4 nie ma tych samych innych elementów, w eSce listwy drzwi dolne są o wiele masywniejsze, tak samo zderzaki czy lotka, kratki zderzaka, dyfuzor...

Zderzak da się zmienić z A4 na S4, dyfuzor na 99%

jest jeszcze 1BR zawieszenie do złych nawierzchni.

Opublikowano

Czyli te same elementy są inne :) a o zawiasie nie wiedziałem.

Opublikowano

zderzaki w audi s4 b7 i a4 s line sa identyczne , przód różni się tylko grillem (tylko wzorem bo wymiary są identyczne ) tylne zderzaki są identyczne róznią sie tylko dyfuzorem . l

Opublikowano

Nie mam b7 więc reki nie dam sobie uciąć ale wydaje mi sie ze kratki halogenów są inne

Opublikowano

lukaszooo te same elementy są inne

Opublikowano

kutwa chodzi o to ze zarówno w sline i S4 w porównaniu do A4 pakiet zew i wew obejmuje praktycznie te same elementy.

Opublikowano

Wiem ale mam :polew: z tych samych innych elementów jak to określiłeś.

Chciałem teraz na zdjęciach porównać sline i s4 b7 ale wujek google tego nie rozpoznaje;/

Opublikowano

Różnica z przodu jest tylko w GRILLU.

S4 front (nie patrzeć na reflektory i spryski):

506fbeb3f8c9.jpg

S-line

7959fe2c6b4b.jpg

Opublikowano

Czyli tak jak pisałem różnica jest tylko w stylizacji grilla , czyli s4 ma podwójne pionowe listwy więcej niczym się nie różni kratki , halogeny , zaślepki i wszystko inne jest te samo co w S-line . Nawet tylna lotka klapy jest identyczna a nie jak ktoś wyżej sugerował że niby jest inna .

Opublikowano

ok a ja mam pytanie dodatkowe, czym się różni zderzak tylni A4 b7 zwykły (nie sline) a S4 b7 poza dyfuzorem oczywiście. Patrze na fotki i za bardzo nie widzę różnicy...

chce u siebie wrzucić tył s4 ale mam zwykłe zderzaki i muszę kupować cały tył do sedana ? czy sam dyfuzor + wydech wystarczy ?

Opublikowano

tylne zderzaki różnią sie tylko dyfuzorami i wydechami . inny zderzak jest tylko w RS4

• 1 rok później...
Opublikowano

panowie pytanie, czy ze zwyklej a4 b7 da sie zamienic lotke na tą z s line, bo patrze na tą swoją lotke i wygląda jakby klapa była z nią połączona zespolona?

Opublikowano

panowie pytanie, czy ze zwyklej a4 b7 da sie zamienic lotke na tą z s line, bo patrze na tą swoją lotke i wygląda jakby klapa była z nią połączona zespolona?

Zwykła B7 nie miała lotki. Jak Twoja ma to pewnie ją ktoś dokładał - i tu pytanie jak to zrobił. Czy przykleił na taśmie dwustronnej, kleju do szyb czy jakoś przykręcił.

Oryginalna lotka s-line jest przykręcona na dwóch śrubach i przyklejona na taśmie dwustronnej.

Najlepiej wrzuć zdjęcie tego co masz w aucie to będzie łatwiej coś doradzić.

Edytowane przez kdawid