ryba85 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) jak podłaczyc taką nagrzewnice?chce zamontować to jakos w mojej b5.tylko nie wiem za bardzo jak ją podłaczyc?przez jakieś styczniki? Edytowane 30 Marca 2015 przez ryba85
kkam Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Kiedy ma zacząć grzać? Po nacisnięciu przycisku, czy np przez iles minut po odpaleniu?
ryba85 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 najlepiej po wcisnięciu przycisku po odpaleniu.
dam-in Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 A nie lepiej na przekaźniku czasowym po odpaleniu ? Taka nagrzewnica przyda się do czasu rozgrzania płynu/silnika, później automatycznie po czasie mogła by się sama wyłączać.
markus85 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja bym ją podłączył tak jak ori instalację dogrzewania płynu, czyli bezpośrednio z kompa wyprowadzasz sygnał który steruje pracą nagrzewnicy po osiągnięciu zadanych warunków(obciążenie alternatora,temperatura,czas). Ręczne sterowanie raczej się nie sprawdza bynajmniej u mnie gdzie nie robię tras a kręcę się po mieście. W sterowniku PIN-y 6 i 26 w przedlifcie odpowiadają za grzanie.
ryba85 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2015 najbardziej to potrzebuje opis kabli z nagrzewnicy.który to plus a który minus. markus85 ty zakładałeś taką nagrzewnice do b5?
Rekomendowane odpowiedzi