Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy były produkowane Audi bez szyb bocznych i tylnej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję uzyskać informacji, czy Audi A4 B7, były robione w wersji bez szyb bocznych ( drzwi tylne ) i bez szyby w tylnej klapie.

Z homologacją ciężarową NN

Z góry dzięki za info

Pzdr

Opublikowano

Tak, chyba chodzi o cabrio? :bag:

A tak na serio, to nie słyszałem o wersjach ciężarowych bez tylnej kanapy

Edytowane przez Młody_drog

Opublikowano
  • Autor

Mam wezwanie do urzędu celnego, osoba od której kupiłem moje A4, sprowadziła je jak o ciężarowe. Ja jestem wezwany jako świadek. Osoba, która mi sprzedała auto zeznała, że sprzedawała je jako ciężarowe wg przepisów celnych, czyli bez siedzeń tylnych, z kratką, bez pasów, tapicerki, no i bez bocznych szyb oraz szyby w klapie, a ja sobie przerobiłem na osobowe...

Teraz mnie prosi abym też tak zeznał będąc w urzędzie celnym...

Jednak nie mam zamiaru tak zeznawać, jeżeli taki model nie wyjeżdżał z fabryki.

Opublikowano

Nigdy nie słyszałem o takim modelu ale może poczekajmy, niech się ktoś jeszcze wypowie, np Laguna jak znajdzie chwilke

Opublikowano

Bardzo głupie tłumaczenie kolesia. To można przecież w bardzo prosty sposób po VINi-e sprawdzić. Jeszcze ci dop... za poświadczenie nieprawdy...Były tylko dwa numery karoserii: kombi i sedan.

249809600.png

249800000.png

Edytowane przez griga-st

Opublikowano

Nie daj sie wpuscic w maliny bo narobisz sobie kłopotu.

Opublikowano
  • Autor

Wiem, że sprawa śmierdzi na kilometr, ale to całkiem dobry znajomy, a mi ciężko zawsze odmawiać.

Gdyby były takie budy w oryginale, to mógłbym zaryzykować, ale jeżeli nie było to jednak odpuszczę.

Powiedzieć, że nie było foteli i była kratka, to nie problem, bo łatwe jest to do przerobienia, ale z tymi szybami to już jednak lipna sprawa. Tym bardziej, że nie mam żadnych FV ani papierów z przeróbki

A wiecie może jak sprawdzić, czy samochód w ogóle wyjechał z fabryki z homologacją ciężarową N1 ?

Dzięki za podpowiedzi

Edytowane przez Kon1981

Opublikowano

A wiecie może jak sprawdzić, czy samochód w ogóle wyjechał z fabryki z homologacją ciężarową N1 ?

Nie było takich Audi.

Koniec i kropka.

Znajomek twój chce na ciebie przerzucić całą odpowiedzialność za jego przekręt.

Powiedz mu niech spada na szczaw.

Fajnych masz kolegów. :facepalm:

Opublikowano

Po pelnych kodach wyposazenia

Opublikowano

ale przecież jeśli auto wjechało do kraju jako ciężarowe, a została zrobiona adaptacja pojazdu na osobowe to w tamtej stacji kontroli pojazdów powinny być zdjęcia i dokumentacja .. co auto posiadało przed i po przeróbce .. i też powinni mieć kopie FV z firmy dokonującej adaptacji pojazdu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale to auto mogło byc zarejestrowane jako ciezarowe . mam znajomego ktory własnie tak ma . tyle ze ma kratke i liczbe miejsc siedzacych 4 a nie 5 . i juz jest auto ciezarowe . ale jakby chciał zeby było osobowe wystarczy ze wyciagnie kratke jedzie na okregowa stacje kontroli pojazdow i pozniej do wydziału komunikacji i juz ma osobówke

Edytowane przez kubajvc