Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Utrzymuje przez 2-3 sek. wyższe obroty 1.9 TDI B6 AWX 131KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ostatnio pojawił sie u mnie taki dziwny objaw , po odpaleniu zimnego silnika obroty trzymają się nieco na wyzszym poziomie ponad 1000obr/min , podczas jazdy tez sie utrzymuja i wyglada to tak jakby po odpuszczeniu gazu auto jechalo jeszcze 2-3 sek na tych obrotach co po wczesniejszym nacisnieciu gazu , problem calkowicie zanika po ok 5 minutach jazdy , dzieje się to w wiekszym stopniu gdy dluzej czekam z zagrzaniem swiec zarowych, prosze o porade co moze byc nie tak z autkiem , z góry dzieki:)

Opublikowano

Do weryfikacji czujnik temperatury płynu chłodzącego(zielony czujnik z tyłu silnika). Jeżeli masz dostęp do kabla to sprawdz czy po nocy temperatura płynu chłodzącego jest zbliżona do temp. zewnętrznej i temp paliwa.

Opublikowano

chodzi o kabel do VAGA?

Czujnik wymeioniony i chyba pomogło na te obroty Ale mam jeszcze inny problem, ponieważ temperatura silnika dochodzi do 90 st. Po czym schodzi do ok 80st i tak w kolko...
Opublikowano

Wiązka może być uszkodzona, ew. termostat.

U mnie nowy termostat i temp skakała z 90 na 0 na 70 i tak w kólko, raz kilka dni/tygodni było ok i znowu to samo.

Po wymianie czujnika dalej to samo i pozostaje jedynie wiązka... Temp na silniku zachowują sie ok, ale na blacie skacze(choć nie zawsze)

Opublikowano

u mnie własnie nagrzeje się do tych ok 75-80st i nie schodzi ponizej a przy wolnej lub szybkiej jezdzie dojdzie do 90st po czym jak przyspieszam lub zwalniam temp spada do tych ok 75st, jak stoje na postuju to temperatura potrafi lekko przejść ponad 90st

A jakiej firmy termostat polecacie?

u mnie własnie nagrzeje się do tych ok 75-80st i nie schodzi ponizej a przy wolnej lub szybkiej jezdzie dojdzie do 90st po czym jak przyspieszam lub zwalniam temp spada do tych ok 75st, jak stoje na postuju to temperatura potrafi lekko przejść ponad 90st

Opublikowano

Albo z ASO, albo wahler ze sklepu - loteria jak trafi Ci się dobry to będzie działać poprawnie