mirek s Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam, silnik zaczął mi pracować na 3 garach, wymieniłem świece i przewody wys.nap. Podejrzewam cewkę. Na 1 cylindrze świeca mokra od benzyny. Zdjąłem z felernego gara przewód w.n. i podłączyłem do niego dodatkową sprawną świecę, po czym położyłem całość na głowicy i uruchomiłem silnik. Czy dobrze kombinuję, że wykonując taki manewr powinienem zobaczyć iskrę? Może ktoś mi podpowie jak upewnić się, że problem tkwi w cewce, która jest droga i nie chciałbym utopić w starym gracie kilku stów na darmo. Pozdrawiam
Booster Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 odpinaj po kolei cewki, wyjęcie sprawnej spowoduje pogorszenie pracy silnika na jałowym, przy wyjęciu trefnej nie zauważysz różnicy w pracy silnika
darko Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 odpinaj po kolei cewki, wyjęcie sprawnej spowoduje pogorszenie pracy silnika na jałowym, przy wyjęciu trefnej nie zauważysz różnicy w pracy silnika tu nie ma pojedynczych cewek jak u Ciebie, Czy dobrze kombinuję, że wykonując taki manewr powinienem zobaczyć iskrę? dobrze kombinujesz,iskra powinna sie pokazać Może ktoś mi podpowie jak upewnić się, że problem tkwi w cewce, która jest droga i nie chciałbym utopić w starym gracie kilku stów na darmo. albo podmiana na jakąś sprawną albo wizyta u jakiegoś kumatego elektro,który umie pomierzyć cewki
mirek s Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzięki darko . Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez mirek s
wojtek79 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 A kabel masz dobry? W książce pana Etzolda można przeczytać:
Rekomendowane odpowiedzi