komin303 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam mam problem cieszko zapala musze dlugo odpalac zeby zapalil wymienilem filtr paliwa mam gaz sekwecja 3 generacji bledy na vagu 1249 Wtryskiwacz cylindra 1-N30 przerwa na wyjściu1250 Wtryskiwacz cylindra 2-N31 przerwa na wyjściu1251 Wtryskiwacz cylindra 3-N32 przerwa na wyjściu1252 Wtryskiwacz cylindra 4-N33 przerwa na wyjściu
muunv Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Może to śmieszne.. Ale akumulator może jest słaby?
jacek70 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Nie zawadzi sprawdzić świece i cewkę z kabelkami.
komin303 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 akumulator nowy i swiece a jak sprawdzicta cewke ?
jacek70 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czy nie ma przebicia , czy kable całe, czy fajki nie powypalane itd.
komin303 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 OK dzieki posprawdzam moze to cewka jak co dam znac pozdrawiam
ozi58 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Panowie jak długo odpalają wasze ADR-y? Interesuję mnie czy po przekręceniu kluczyka do pozycji włączenia zapłonu załącza się pompka paliwa? W moim audi włącza się w momencie kręcenia silnika i odpalenie trwa 2-3 sekundy. Może to nie jest długo ale miałem różne auta i na co dzień mam służbową vectre C to odpalają na przysłowiowego ,,strzała". Auto ma nowe świece, przewody WN, filtr paliwa po wymianie tych rzeczy zero różnicy. Czy te modele po prostu tak mają???
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 napewno tak nie maja bo moj pali jak talala od wlasnie "Strzala" czy jest temperatura rzedu -10 czy +20
macek87 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) U mnie przekaźnik pompy również załącza się dopiero podczas kręcenia i też jak już odpalam "drugi raz" to po 1-2 sekundach odpala, za to za pierwszym razem kręci nieraz z 8-10 sekund... Uszolek ty masz ARG a nie ADR .. Z tego co wiem to w ADRach właśnie podczas kręcenia załącza się pompa. Może ktoś ma sposób aby załączała się po przekręceniu kluczyka może problemy z kręceniem znikną >?? Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez macek87
ozi58 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 U mnie przekaźnik pompy również załącza się dopiero podczas kręcenia i też jak już odpalam "drugi raz" to po 1-2 sekundach odpala, za to za pierwszym razem kręci nieraz z 8-10 sekund... Uszolek ty masz ARG a nie ADR .. Z tego co wiem to w ADRach właśnie podczas kręcenia załącza się pompa. Może ktoś ma sposób aby załączała się po przekręceniu kluczyka może problemy z kręceniem znikną >?? Mam dobrego ,,magika elektryka" i myśle że zrobił by takie coś. U mnie też z rana troszkę dłużej kręci dlatego interesowało mnie jak jest u innych. Ostatnio zajrzałem do skrzynki z przekaźnikami i znalazłem jeden przekaźnik odpowiedzialny za pracę pompy. Zdjąłem jego osłonę i ściskając załączałem pompę jak chciałem do tego jakiś sterownik czasowy czy coś takiego i gotowe
macek87 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Trzeba nad tym pomyśleć bo już denerwuje mnie to odpalanie
ozi58 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Trzeba nad tym pomyśleć bo już denerwuje mnie to odpalanie Rozmawiałem z elektrykiem jak najbardziej jest to możliwe. Musiałby zobaczyć układ przekaźnika od pompy.
Rekomendowane odpowiedzi