Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cieszko odpala?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem cieszko zapala musze dlugo odpalac zeby zapalil wymienilem filtr paliwa mam gaz sekwecja 3 generacji bledy na vagu

1249 Wtryskiwacz cylindra 1-N30
przerwa na wyjściu
1250 Wtryskiwacz cylindra 2-N31
przerwa na wyjściu
1251 Wtryskiwacz cylindra 3-N32
przerwa na wyjściu
1252 Wtryskiwacz cylindra 4-N33
przerwa na wyjściu

Opublikowano

Może to śmieszne.. Ale akumulator może jest słaby?

Opublikowano

Nie zawadzi sprawdzić świece i cewkę z kabelkami.

Opublikowano

Czy nie ma przebicia , czy kable całe, czy fajki nie powypalane itd.

Opublikowano

Kolego pisze się ciężko.

Opublikowano

Panowie jak długo odpalają wasze ADR-y? Interesuję mnie czy po przekręceniu kluczyka do pozycji włączenia zapłonu załącza się pompka paliwa? W moim audi włącza się w momencie kręcenia silnika i odpalenie trwa 2-3 sekundy. Może to nie jest długo ale miałem różne auta i na co dzień mam służbową vectre C to odpalają na przysłowiowego ,,strzała". Auto ma nowe świece, przewody WN, filtr paliwa po wymianie tych rzeczy zero różnicy. Czy te modele po prostu tak mają???

Opublikowano

napewno tak nie maja bo moj pali jak talala od wlasnie "Strzala" czy jest temperatura rzedu -10 czy +20

Opublikowano (edytowane)

U mnie przekaźnik pompy również załącza się dopiero podczas kręcenia i też jak już odpalam "drugi raz" to po 1-2 sekundach odpala, za to za pierwszym razem kręci nieraz z 8-10 sekund...

Uszolek ty masz ARG a nie ADR .. Z tego co wiem to w ADRach właśnie podczas kręcenia załącza się pompa. Może ktoś ma sposób aby załączała się po przekręceniu kluczyka może problemy z kręceniem znikną >??

Edytowane przez macek87
Opublikowano

U mnie przekaźnik pompy również załącza się dopiero podczas kręcenia i też jak już odpalam "drugi raz" to po 1-2 sekundach odpala, za to za pierwszym razem kręci nieraz z 8-10 sekund...

Uszolek ty masz ARG a nie ADR .. Z tego co wiem to w ADRach właśnie podczas kręcenia załącza się pompa. Może ktoś ma sposób aby załączała się po przekręceniu kluczyka może problemy z kręceniem znikną >??

Mam dobrego ,,magika elektryka" i myśle że zrobił by takie coś. U mnie też z rana troszkę dłużej kręci dlatego interesowało mnie jak jest u innych. Ostatnio zajrzałem do skrzynki z przekaźnikami i znalazłem jeden przekaźnik odpowiedzialny za pracę pompy. Zdjąłem jego osłonę i ściskając załączałem pompę jak chciałem do tego jakiś sterownik czasowy czy coś takiego i gotowe

Opublikowano

Trzeba nad tym pomyśleć bo już denerwuje mnie to odpalanie

Opublikowano

Trzeba nad tym pomyśleć bo już denerwuje mnie to odpalanie

Rozmawiałem z elektrykiem jak najbardziej jest to możliwe. Musiałby zobaczyć układ przekaźnika od pompy.