Skocz do zawartości
IGNOROWANY

brak mocy przy niskich obrotach, na lpg jest ok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem. Chodzi o to,że samochód źle pracuje na benzynie ( na gazie jest wszystko ok). Problem wygląda następująco: audica jest zamulona przy niskich obotach (1500-2500 obr/min). Zaraz po odpaleniu i próbie ruszenia gaśnie. Na wolnych obrotach można zauważyć nierówną pracę. Wymieniony został przepływomierz i jest lekka poprawa ale dalej nie jest tak jak powinno być. Co to może być? Miał ktoś taki problem?

Edytowane przez patryk2293
Opublikowano

pytanie sekwencja czy zwykły gaz ??

Opublikowano (edytowane)

zwykły :( dodam jeszcze, że zrobiłem reset ecu poprzez odłaczenie akumulatora i dziwnym trafem chodzi na benzynie tak jak powinien :) mankamentem jest falowanie obrotów tak jak w tej audicy

, czyli wygląda na przepustnice oraz problem z odpalamiem(czasami). Po niedzieli wymienie jeszcze świece. Może być jeszcze coś innego? A sonda lambda (błąd wykazany na VAGu) może coś takiego robić?

zwykły :( dodam jeszcze, że zrobiłem reset ecu poprzez odłaczenie akumulatora i dziwnym trafem chodzi na benzynie tak jak powinien :) mankamentem jest falowanie obrotów tak jak w tej audicy

, czyli wygląda na przepustnice oraz problem z odpalamiem(czasami). Po niedzieli wymienie jeszcze świece. Może być jeszcze coś innego? A sonda lambda (błąd wykazany na VAGu) może coś takiego robić?

proble rozwiązany :) przyczyna przewody i świece. :)

Edytowane przez patryk2293
Opublikowano

przestało falować jak wymieniałeś przewody i świece :D