tomaszu Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Czy ktoś z Was kiedykolwiek brał dofinansowanie z UE? Czy warto zapłacić 150zł za konsultację z firmą zajmującą się dotacjami?
Reggi Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Hę ? A po co W czym taka firma Ci pomoże ? [br]Dopisany: Październik 17, 2008, 07:17:52 pm_________________________________________________Chcesz brać jeszcze jakieś dofinasowanie prócz tego co brałeś z EFS ?
airot Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 150pln? :-) Lepiej wejdź na CORDIS (http://cordis.europa.eu/pl/home.html) i sobie poczytaj o dofinansowaniach. Żadna firma (a już na pewno nie za tak śmieszną kwotę jak 150PLN) nie pomoże Ci w uzyskaniu funduszy - oni mogą Ci tylko dać znać co trzeba zrobić aby spełnić wymogi wniosku na poziomie formalności. Druga sprawa, czemu nie poszukasz w polsce dofinansowań? POIG daje spore możliwości, oczywiście.. już nie w tym roku ale 2009 zapowiada się b. ciekawie.
tomaszu Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Druga sprawa, czemu nie poszukasz w polsce dofinansowań? POIG daje spore możliwości, oczywiście.. już nie w tym roku ale 2009 zapowiada się b. ciekawie. W tym roku dostałem dofinansowanie z Urzędu Pracy na pierwszą działalność. Mam nadzieję, że to nie zmniejszy szans na kolejne dofinansowania. Pytasz czemu nie poszukam - po prostu wolałbym zlecić to jakiejś firmie i dlatego pytam czy warto. Sam nie mam czasu na załatwianie tego wszystkiego. Na poniedziałek jestem umówiony do jakiejś firmy (nawet nie wiem jakiej, znam tylko adres), która zajmuje się tym tematem. Oczywiście to spotkanie będzie darmowe - ciekawe co mi zaproponują. raggaman, a znasz jakiegoś człowieka, który byłby nażarty do syta..? Potrzeby rosną, a czas wciąż ucieka...
airot Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 dostałeś w takim wypadku 15tys. (około) Masz możliwość dostać oczywiście dalsze dofinansowania, ale nie w 2008 roku już. Chyba, że masz coś co możesz opatentować - wtedy na patent możesz dostać kasę. Przeoczyłeś termin do POIG 8.1 które jakiś tydzień temu się zakończyło bo idealnie byś pasował (nowa działalność gospodarcza). W tym roku ogólnie to nie masz na co liczyć. Jaka branża jeszcze?
tomaszu Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Branża: Budownictwo - konstrukcje stalowe Masz rację, dokładnie dostałem 14500 zł. Widzę, że orientujesz się w temacie. Może mi podpowiesz od czego zależy to czy się dostanie dofinansowanie i jakie mam szanse w przyszłym roku?
Rekomendowane odpowiedzi