ziom2327 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Audi zgasło podczas jazdy nie nie chciało odpalić. Kręcił rozrusznik ale nic z tego tak jakby paliwo nie dochodziło. Auto trafiło do warsztatu pierwsze co podpięcie pod kompa - brak błedów. Po długiej walce i kręceniu akumulator sie rozładował podpieliśmy drugi akumulator, mechanik prysnął PLAKIEM w filtr powietrza auto strzeliło co go bardzo zdziwiło i odpaliło za 3 kręceniem. Teraz audi smiga jakgdyby nigdy nic mechanik nie wie co jest grane, a ja jezdze niepewnym samochodem i strach wybrać się gdzieś dalej. Może ktoś z was przypuszcza w czym jest problem.
krogi Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W pierwszej kolejności filtr paliwa bym sprawdził/wymienił.
tomekk30 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Miałem ostatnio podobny problem zgasiłem auto na chwile. Po 5 minutach gdy chciałem go odpalić zapaliła mi się kontrolka abs i esp rozrusznik kręci a auto jakby miało odcięty dopływ paliwa , kontrolka od silnika w ogóle się nie zapaliła. Tak zdarzyło mi się już 2 razy. Po odczekaniu 10 min (zamknięciu go i otwarciu) odpaliło... Nie wiem o co chodzi...
ziom2327 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Filtr paliwa wymieniany jakies 3 tystemu. Auto mimo długiego stania i odłaczania akumulatora nie reagowało. Nie mam pojęcia co to może by
Artak Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Pewnie immo się zwiesił bo inaczej musiałby pokazać jakieś błędy
kuebk Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 W przypadku problemow z IMMO auto odpala i odrazu gasnie - a nie ze wogole nie odpala.
tomekk30 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 U mnie jakiś błąd był tylko mechanik który podpinal mi kompa to go nie spisał. Tylko wykasowal bo stwierdził że to był błąd (nielaczylo na złącznych czy przekaźnikach.) Mało ważny ? I jestem teraz w czarnej d.....
grami121 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 To był właśnie błąd od niezapalania. Jak nie będzie chciał zapalić to zobacz czy po włączeniu zapłonu zapali się na chwilę kontrolka od świec zarowych. Jeżeli nie, to masz przyczynę i sprawdź bezpiecznik i jego gniazdo od sterownika ( komputera) silnika. Niestety nie pamiętam numeru.
ziom2327 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 U mnie kontrolki sie zapalaly wszystkie i gasly tak jak przy codziennym rozruchu
grami121 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Sorki. Ja pisałem tylko do przypadku tomekk30
ziom2327 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Problem powrócił tym razem pokazala sie kontrolka od akumulatora. Co to może być?
Musashi Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) podłącz VAG. Być może problem z pompą pomocniczą w baku. Wygląda na problem z elektryką zasilania ECU, przekaźnik, bezpiecznik, ew. masa. jaki silnik? Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Musashi
NoName Opublikowano 9 Maja 2022 Opublikowano 9 Maja 2022 Witam, u mnie dzisiaj podobny problem. Auto w czasie jazdy nagle zgasło i nie chce odpalać. Laweta i do mechanika. Podłączenie komputera i brak błędów. Co proponujecie? Pacjent to A4 B8 2008r. CAHA 170KM. Pompa wtryskowa, wysokiego ciśnienia była wymieniana. Opiłków brak. Rozrząd na miejscu. Tyle mogę na dzień dzisiejszy napisać. Mechanik twierdzi że coś mechanicznie w silniku musiało się stać i trzeba do niego zajrzeć
nadybek Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Moze byc padniety czujnik polozenia walu. Trzeba sprawdzic kompem czy widzi obroty silnika przy kreceniu rozrusznikiem.
NoName Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 Auto odpaliło, zacięta przepustnica. Wyciągnięta, wyczyszczona i póki co śmiga dobrze.
NoName Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Dzisiaj po kilku dniach jazdy powtórka niestety. Tym razem auto zgasło podczas ruszania na światłach. Dodaję gaz i zgasło. Nie chce odpalić. Przeniosę temat do B8, nie zauważyłem a jesteśmy gdzie indziej, mój błąd . Edytowane 13 Maja 2022 przez krich8710
Rekomendowane odpowiedzi