Jump to content
IGNORED

SIlnik zgasł w czasie jazdy i nie można go uruchomić


ziom2327

Recommended Posts

Audi zgasło podczas jazdy nie nie chciało odpalić. Kręcił rozrusznik ale nic z tego tak jakby paliwo nie dochodziło. Auto trafiło do warsztatu pierwsze co podpięcie pod kompa - brak błedów. Po długiej walce i kręceniu akumulator sie rozładował podpieliśmy drugi akumulator, mechanik prysnął PLAKIEM w filtr powietrza auto strzeliło co go bardzo zdziwiło i odpaliło za 3 kręceniem. Teraz audi smiga jakgdyby nigdy nic mechanik nie wie co jest grane, a ja jezdze niepewnym samochodem i strach wybrać się gdzieś dalej. Może ktoś z was przypuszcza w czym jest problem.

Link to comment
Share on other sites

W pierwszej kolejności filtr paliwa bym sprawdził/wymienił.

Link to comment
Share on other sites

Miałem ostatnio podobny problem zgasiłem auto na chwile. Po 5 minutach gdy chciałem go odpalić zapaliła mi się kontrolka abs i esp rozrusznik kręci a auto jakby miało odcięty dopływ paliwa , kontrolka od silnika w ogóle się nie zapaliła. Tak zdarzyło mi się już 2 razy. Po odczekaniu 10 min (zamknięciu go i otwarciu) odpaliło... Nie wiem o co chodzi... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Pewnie immo się zwiesił bo inaczej musiałby pokazać jakieś błędy

Link to comment
Share on other sites

W przypadku problemow z IMMO auto odpala i odrazu gasnie - a nie ze wogole nie odpala.

Link to comment
Share on other sites

U mnie jakiś błąd był tylko mechanik który podpinal mi kompa to go nie spisał. Tylko wykasowal bo stwierdził że to był błąd (nielaczylo na złącznych czy przekaźnikach.) Mało ważny ? I jestem teraz w czarnej d.....

Link to comment
Share on other sites

To był właśnie błąd od niezapalania. Jak nie będzie chciał zapalić to zobacz czy po włączeniu zapłonu zapali się na chwilę kontrolka od świec zarowych. Jeżeli nie, to masz przyczynę i sprawdź bezpiecznik i jego gniazdo od sterownika ( komputera) silnika. Niestety nie pamiętam numeru.

Link to comment
Share on other sites

Sorki. Ja pisałem tylko do przypadku tomekk30

Link to comment
Share on other sites

podłącz VAG.

Być może problem z pompą pomocniczą w baku.

Wygląda na problem z elektryką zasilania ECU, przekaźnik, bezpiecznik, ew. masa.

jaki silnik?

Edited by Musashi
Link to comment
Share on other sites

Witam, u mnie dzisiaj podobny problem. Auto w czasie jazdy nagle zgasło i nie chce odpalać. Laweta i do mechanika. Podłączenie komputera i brak błędów. Co proponujecie?

Pacjent to A4 B8 2008r. CAHA 170KM.

Pompa wtryskowa, wysokiego ciśnienia była wymieniana. Opiłków brak. Rozrząd na miejscu.

Tyle mogę na dzień dzisiejszy napisać.

 

Mechanik twierdzi że coś mechanicznie w silniku musiało się stać i trzeba do niego zajrzeć

Link to comment
Share on other sites

Moze byc padniety czujnik polozenia walu. Trzeba sprawdzic kompem czy widzi obroty silnika przy kreceniu rozrusznikiem.

Link to comment
Share on other sites

Auto odpaliło, zacięta przepustnica. Wyciągnięta, wyczyszczona i póki co śmiga dobrze.

Link to comment
Share on other sites

Dzisiaj po kilku dniach jazdy powtórka niestety. Tym razem auto zgasło podczas ruszania na światłach. Dodaję gaz i zgasło. Nie chce odpalić.

 

Przeniosę temat do B8, nie zauważyłem a jesteśmy gdzie indziej, mój błąd .

 

Edited by krich8710
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...