sebul Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 AWX 130 koni. Dziwna sytuacja zdarzyla mi sie pary razy. Jade sobie jade, kolo 2000 obrotow i nagle wciskam gaz a tu auto prawie nie jedzie, bardzo wolno sie rozpedza, zmulone jest. Nic na desce z bledow sie nie pali. Zgasze, odpale i auto jedzie normalnie . Nie mam lapka teraz wiec VAGA nie podlacze. Co podejrzewacie ? Turbo pada ?
Kazek 1.9 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 A sprawdz przepływke ewentualnie przeczyść turbo
lukaszooo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 czyli wpada w awaryjny, przeważnie w takich wypadkach zapieczone sa kierownice, zrób logi dynamiczne 3,8,10,11 wszystkie pojedynczo.
sebul Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie mam za bardzo jak bo brak mi lapa na chwile obecna, i kminie co mozna obczaic bez vaga, tak zebym sam mogl sprawdzic
lukaszooo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Wiec odpal silnik, zdejmij przewód podciśnienia z gruszki turba i przyłóż rękę powinienes poczuć zasysanie ( ok -0,6 Bar) jesli nie masz problem z podcisnieniem jesli podcisnienie jest ok zdejmując i zakładając przewód podcisnienia z gruszki turba sztanga powinna poruszać się ponad 1cm, jesli tak nie jest masz zapieczone kierownice.
Rekomendowane odpowiedzi