franio Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 561- kontrola dodawania mieszanki, o co chodzi i co może być problemem, pojawia się od czasu do czasu i ciągle go kasuje, może ktoś pomóc?
adamq Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Ten błąd zapisuje podczas pracy na LPG, czy na benzynie?
franio Opublikowano 19 Października 2008 Autor Opublikowano 19 Października 2008 na lpg, na benzynce nie sprawdzałem, ale charakteryzuje się falowaniem obrotów, i na lpg i benzynie
201ty Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Franio poczytaj tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_blad_00561_mixture_adaptation-t48864.0.html Mam to samo :/ Zrób logi na kanale 8 i 9 i sprawdź regulacje sondy lambda, u mnie wychodzi poza dopuszczalne wartości tylko na LPG. Na razie nie kontaktowałem się z gazownikiem ale wydaje mi się, że do poprawy jest mapa wtrysku gazu. Falowanie obrotów to prawdopodobnie sprawa przepustnicy.[br]Dopisany: 19 Październik 2008, 15:05_________________________________________________Taką informację uzyskałem na innym forum, mam nadzieję, że autor się nie obrazi: "Dobrze myślisz. Mapa LPG jest na tyle kiwnięta od ideału, że zadany limit maksymalny korekty po sondzie lambda nie wystarcza. Tzn następuje maksymalna korekta, wywala błąd, dalszej korekty nie ma, bo się nie da, Ty jeździsz na ubogiej mieszance i dlatego tak mało Ci pali. Pamiętaj, że w doładowanym silniku to jest króki kaszel żeby zrobić mu krzywdę w ten sposób. Koniecznie i niezwłocznie zrób poprawki!"
franio Opublikowano 19 Października 2008 Autor Opublikowano 19 Października 2008 oto chodzi, że mi tak mało nie pali od 13 do 17 litrów
Rekomendowane odpowiedzi