patres Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam.Czy zagieta rurka klimy przy sprezarce bedzie miala wplyw na slabe chlodzenie.?
jacek70 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jeśli małe zagięcie i oczywiście jest szczelność to będzie pracować bez problemu.
patres Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2015 zagieci jest znaczne ale przeplyw jest jakis tam.Klama nabijana byla w lipcu,a teraz jak wlaczylem ja to nie daje zimnem tak jak kiedys.
jospethe Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie
patres Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Tak .Tylko nie mam pojecia czy to zagiecice bylo.Zona porusz sie tym samochodem ,wiec moze gdzies zachaczyla..Najlepiej wymienie przewod
jacek70 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 To że słabiej daje to może być spowodowane inną usterką. Sprawdź szczelność układu i ilość czynnika.
MŁODZIAN Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 jak masz małą ilość odczynnika to osłabi się klima.jak miałem 400g to temp z nawiewu miałem 7,3C a po nabiciu 750g 3,1C
baxy Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ile czynnika powinno być w b7 2.0 tdi. 600 czy 800? Różne opinie słyszałem?
MŁODZIAN Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 ja w b5 mam na klapie napisane wszystko odnośnie klimy
mobopx Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Podepnę się pod temat. Też mam zagiętą rurkę (wąż sprężarka-chłodnica) i rozglądam się za nowym wężem. Na allegro używki są w cenie nowych... wtf? Który lepiej kupić?
metik Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Podepnę się pod temat. Też mam zagiętą rurkę (wąż sprężarka-chłodnica) i rozglądam się za nowym wężem. Na allegro używki są w cenie nowych... wtf? Który lepiej kupić? Kup nową , jeżeli chodzi o zagięcie to jezeli temperatura przed jak i za zagieciem jest taka samo to nie ma sie co martwić.... co innego jak za zagieciem bedzie chłodniejsza ... to znak ze zagiecie działa jak dysza rozprężna i czynnik jest rozprężany nie tam gdzie trzeba
mobopx Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 W okolicy zagięcia jest nieszczelność - to powód wymiany. Zagięcie miałem przez x lat i nigdy nie miałem problemów przez to problemów. A pytam bo byłem u gościa, który zakuwa węże i zaproponował kupno samych używanych końcówek (rurki + nakrętki) za ok 50-60 zł i zakucie nowego węża za 80 zł. Suma sumarum raczej mija się z celem skoro nówka z 24m GW można mieć za stówkę. Mowa np. o tym: LINK
metik Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 W okolicy zagięcia jest nieszczelność - to powód wymiany. Zagięcie miałem przez x lat i nigdy nie miałem problemów przez to problemów. A pytam bo byłem u gościa, który zakuwa węże i zaproponował kupno samych używanych końcówek (rurki + nakrętki) za ok 50-60 zł i zakucie nowego węża za 80 zł. Suma sumarum raczej mija się z celem skoro nówka z 24m GW można mieć za stówkę. Mowa np. o tym: LINK Takie własnie montuje i śmigają
Rekomendowane odpowiedzi