patres Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Witam.Czy zagieta rurka klimy przy sprezarce bedzie miala wplyw na slabe chlodzenie.?
jacek70 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Je艣li ma艂e zagi臋cie i oczywi艣cie jest szczelno艣膰 to b臋dzie pracowa膰 bez problemu.
patres Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 zagieci jest znaczne ale przeplyw jest jakis tam.Klama nabijana byla w lipcu,a teraz jak wlaczylem ja to nie daje zimnem tak jak kiedys.
patres Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 Tak .Tylko nie mam pojecia czy to zagiecice bylo.Zona porusz sie tym samochodem ,wiec moze gdzies zachaczyla..Najlepiej wymienie przewod
jacek70 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 To 偶e s艂abiej daje to mo偶e by膰 spowodowane inn膮 usterk膮. Sprawd藕 szczelno艣膰 uk艂adu i ilo艣膰 czynnika.
M艁ODZIAN Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 jak masz ma艂膮 ilo艣膰 odczynnika to os艂abi si臋 klima.jak mia艂em 400g to temp z nawiewu mia艂em 7,3C a po nabiciu 750g 3,1C
baxy Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Ile czynnika powinno by膰 w b7 2.0 tdi. 600 czy 800? R贸偶ne opinie s艂ysza艂em?
M艁ODZIAN Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 ja w b5 mam na klapie napisane wszystko odno艣nie klimy
mobopx Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Podepn臋 si臋 pod temat. Te偶 mam zagi臋t膮 rurk臋 (w膮偶 spr臋偶arka-ch艂odnica) i rozgl膮dam si臋 za nowym w臋偶em. Na allegro u偶ywki s膮 w cenie nowych... wtf? Kt贸ry lepiej kupi膰?
metik Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Podepn臋 si臋 pod temat. Te偶 mam zagi臋t膮 rurk臋 (w膮偶 spr臋偶arka-ch艂odnica) i rozgl膮dam si臋 za nowym w臋偶em. Na allegro u偶ywki s膮 w cenie nowych... wtf? Kt贸ry lepiej kupi膰? Kup now膮 , je偶eli chodzi o zagi臋cie to jezeli temperatura przed jak i za zagieciem jest taka samo to nie ma sie co martwi膰.... co innego jak za zagieciem bedzie ch艂odniejsza ... to znak ze zagiecie dzia艂a jak dysza rozpr臋偶na i czynnik jest rozpr臋偶any nie tam gdzie trzeba
mobopx Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 W okolicy zagi臋cia jest nieszczelno艣膰 - to pow贸d wymiany. Zagi臋cie mia艂em przez x lat i nigdy nie mia艂em problem贸w przez to problem贸w. A pytam bo by艂em u go艣cia, kt贸ry zakuwa w臋偶e i zaproponowa艂 kupno samych u偶ywanych ko艅c贸wek (rurki + nakr臋tki) za ok 50-60 z艂 i zakucie nowego w臋偶a za 80 z艂. Suma sumarum raczej mija si臋 z celem skoro n贸wka z 24m GW mo偶na mie膰 za st贸wk臋. Mowa np. o tym: LINK
metik Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 W okolicy zagi臋cia jest nieszczelno艣膰 - to pow贸d wymiany. Zagi臋cie mia艂em przez x lat i nigdy nie mia艂em problem贸w przez to problem贸w. A pytam bo by艂em u go艣cia, kt贸ry zakuwa w臋偶e i zaproponowa艂 kupno samych u偶ywanych ko艅c贸wek (rurki + nakr臋tki) za ok 50-60 z艂 i zakucie nowego w臋偶a za 80 z艂. Suma sumarum raczej mija si臋 z celem skoro n贸wka z 24m GW mo偶na mie膰 za st贸wk臋. Mowa np. o tym: LINK Takie w艂asnie montuje i 艣migaj膮
Recommended Posts