Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2.0 TDI BRD A4 B7 Duże spalanie-źle ustawiony rozrząd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z Audi A4 B7 BRD 2.0 TDI średnie spalanie 9.7 l.

Mógłby być przestawiony rozrząd ? Ponieważ jak kupiłem samochód pasek był wymieniany lecz nie było synchronizacji kąta wtrysku zrobiłem to i dalej jest problem...

Opublikowano

Synchr.masz na ile? ustawiałeś też wałek wydechowy względem ssącego? Jeśli nie to zrób to i pokaż jakie masz wartosci w 004

Opublikowano

Tak zrobiłem to jak napisałeś mi w poście kiedyś lecz dalej jest problem ... synchronizację mam na 0.0 . Przebieg 225 tys

Opublikowano

A takie spalanie masz na FIS czy w rzeczywistości? ?

Opublikowano

ogolnie tego fisa to sobie można w.... Wszystko zależy jak zaczniesz jazde...jak zaczne jazde np z pracy dynamiczną to też mam spalanie 9L Na fisie. A ogolnie rzeczywiście mi pali 8L na 60L ON robie 750km

Opublikowano

To normalne,że zaczynając jazdę od zimnego silnika mamy zużycie ok.12l spadające do normalnych wartości 6,5-7l dopiero po ok.30 km w miarę spokojnej jazdy .

Opublikowano

Zawsze można skasować przeliczenie -na danej pozycji wcisnąć i przytrzymać RESET na spodzie manetki.

Opublikowano

Średnie z 15kkm 50-50% miasto-trasa mam 7,7l/100km. Takie pokazuje FIS i rzeczywiste tez jest takie +-0,1l

Opublikowano

9.7 l po mieście - norma.

Trasa u mnie od 5.9l wzwyż (liczę tylko autostrady, podany wynik Chorwacja, do 140km/h, 4 osoby, tempomat, dystans około 500km).