Nugat Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Witam koledzy i faktycznie wystarczy podmienic lampy wraz z tymi kablami redukcja z h7 na xenoni zmiana w kompie na xenonMam możliwość kupna lamp bez zarnikow lecz kompletne z przetwornicami za 1000zl i dlatego moje zainteresowanie w tym temacie. Moj moduł komfortu ma koncowke 064n pasowac bedzie ? Nie zalezy mi na poziomowaniu i spryskach. Ale interesuje mnie funkcja przygasania ledow itp ?pozdrawiam 1
arbisko Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Jeżeli będę miał sterownik, który nie obsługuje bixa to można zmienić bez problemu sterownik ?
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2015 Autor Opublikowano 17 Września 2015 Witam koledzy i faktycznie wystarczy podmienic lampy wraz z tymi kablami redukcja z h7 na xenon i zmiana w kompie na xenon Mam możliwość kupna lamp bez zarnikow lecz kompletne z przetwornicami za 1000zl i dlatego moje zainteresowanie w tym temacie. Moj moduł komfortu ma koncowke 064n pasowac bedzie ? Nie zalezy mi na poziomowaniu i spryskach. Ale interesuje mnie funkcja przygasania ledow itp ? pozdrawiam W pierwszym poście masz spis sterowników co ktory obsługuje Jeżeli będę miał sterownik, który nie obsługuje bixa to można zmienić bez problemu sterownik ? A jaki masz ? tak bez problemu zmienisz Kodowanie , wizyta w ASO i smigasz na Ledzie
arbisko Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Jeszcze nie mam auta ale już się zaopatruje w wiedze:) wiadomo ile taka usługa kosztuje w aso?
wrclaguna Opublikowano 17 Września 2015 Autor Opublikowano 17 Września 2015 Jeszcze nie mam auta ale już się zaopatruje w wiedze:) wiadomo ile taka usługa kosztuje w aso? Co ASO to inne ceny , dzwon popytaj .
perlik87 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Witam serdecznie, zakupilem lampy kompletne oraz przejściówki, na tą chwile lampy świecą (oprócz LED) ale po odpaleniu mrugają. Posiadam VAS 5054A lecz nie bardzo wiem gdzie to uruchomić .. Bardzo był bym wdzieczny za pomoc Poda ktoś jak zakodować ze zwyklych na bixenon.. Kodowanie w mce 09 tylko jaki kanal i bajt... Pomocy!
dzg Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Witam serdecznie, zakupilem lampy kompletne oraz przejściówki, na tą chwile lampy świecą (oprócz LED) ale po odpaleniu mrugają. Posiadam VAS 5054A lecz nie bardzo wiem gdzie to uruchomić .. Bardzo był bym wdzieczny za pomoc Poda ktoś jak zakodować ze zwyklych na bixenon.. Kodowanie w mce 09 tylko jaki kanal i bajt... Pomocy! Kodowanie lamp bixenon : MCE 09 ---> CODING 07 --->Long Coding Helper ---> Software Coding: 260090B10134A7000001000300001D0D001C220800000101000000 BYTE 0 -26 BYTE 2 - 90 BYTE 14 - 1D BYTE 15 - 0D jest napisane w pierwszym poście.
aa.debiec Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Hej Chłopaki, uważnie przeczytałam cały post i nie zgadza mi się jedna rzecz. W wypisanych numerach sterowników nie odnalazłam swojego. Posiadam 8K0 907 064 M. Czy bixenony będą działać?
wrclaguna Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2015 Hej Chłopaki, uważnie przeczytałam cały post i nie zgadza mi się jedna rzecz. W wypisanych numerach sterowników nie odnalazłam swojego. Posiadam 8K0 907 064 M. Czy bixenony będą działać? to jest numer modułu KOMFORTU 46 a nie MCE 09
aa.debiec Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Więc, gdzie i jak moge to sprawdzić? Edytowane 1 Stycznia 2016 przez aa.debiec
wrclaguna Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Więc, gdzie i jak moge to sprawdzić? W pierwszym poście jest wszystko opisane Dla przypomnienia Po zdjêciu os³ony od strony kierowcy musimy dostaæ siê do naszego MCE . Na drodze staje jeszcze sprawa mocowañ bezpieczników i przeka¿ników. Na fotce strza³ki ¶ci±gamy zabezpieczenia i dajemy ca³a obudowê na dó³ . Dodatkowo mo¿emy jeszcze odkrêciæ mocowanie dolnego nawiewu aby mieæ lepszy dostêp do Sterownika MODU£ CENTRALNEJ ELEKTRYKI :
aa.debiec Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Dziękuje Chłopaki, czasami do kobiety trzeba dwa razy...
WITAS67 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam ktoś podpowie jak teraz wygląda montaż bixenonów i spryskiwaczy oraz systemu samopoziomowania? Na szczęście posiadam moduł 8K0 907 063 P i czy można zrobić miejsce na spryskiwacze zamiast wymieniać zderzak ?
edraven Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Jak ma wyglądać montaż? Tak samo cały czas wygląda jak opisał grzesiek w pierwszym poście. Zderzak do wymiany
juzek114 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam , panowie właśnie jak odnośnie samopoziomowania ? Co trzeba zrobić aby się samopoziomowaly ? Cos nikt w kwestii samopoziomowania sie nie chce wypowiedziec ?? Prawa lampa swieci mi w kosmos , oczywiście ksenon . Jak moge ja wyregulowac? Regulacja na srubach przy lampie nie pomogła
lcu Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Czy jest szansa na zrobienie oddzielnego tematu tak jak w przypadku parktronika Przejście z żarówek na neon led, wraz z systemem poziomowania, podłączenie spryskowy tak jak fabryka dala- wersja poliftowa, Nie chce zaśmiecać tematu ale montował ktoś to do siebie? wygląda to naprawdę dobrze!
komoornik Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zbyt żółte światło, ale ja mam ogarnięte bardzo dobre ledy.
spknet Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Mam ori bixenon ale nie skrętny i chciałbym wyrezac aby skręcał. Pewnie wymiana lamp kodowanie i co jeszcze ?
wrclaguna Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Pewnie wymiana lamp kodowanie i co jeszcze ? Na pewno okablowanie jeszcze oraz sterownik od lamp skretnych 55 xenon AFS
Rekomendowane odpowiedzi