Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silver Vs Red Quattro By Fela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik: 1.8 125km
Zasilanie: Benzyna
Wersja nadwozia : Sedan
Rok produkcji :1995
Przebieg: 227 tysięcy km

Wyposażenie
El. Szyberdach

El. przednie szyby

Centralny zamek

Climatronik

Plany

Felga 18'' lub 19''

Gwint

odświeżyć lakier ( po gradobiciu)

pozbyć sie ognisk korozji

doprowadzić do stanu użytkowania (hamulce, olej itp)

Auto zakupiłem tydzień temu jeszcze praktycznie nic w nim nie zrobiłem .Jest pare pierdółek które musze ogarnac takie jak: podarty mieszek ,odstajaca klamka wewnętrzna,popalone żaróweczki w klimatroniku i duzo duzo innym rzeczy tego typu. Dodaje pare fotek które robił poprzedni własciciel.

26601568ccf369adm.jpg 44f5bd200064488em.jpg 1873a7b6b1401f64m.jpg 7d6f5d7f12efae68m.jpg 21eea47602cdf8bfm.jpg

Edytowane przez Fela

Opublikowano

Miało jakiegoś dzwona że tak źle spasowany przód?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

pewnie byl, ogolnie to auto ma kilka odcieni srebrnego na sobie ,poprzedni wlasciciel mial go 11 lat i jedynie co go spotkalo przez ten czas to przerysowany bok :)

W tym tygodniu troszke sie działo :P a Mianowicie :

Pozbylem sie rdzy z progu ( jeszcze dzwi zostały)

Pozbylem sie oznaczeń tylniej klapy

wpadł czarny znaczek na grill
Kable do wzmacniacza 20mm2
Okleiłem srebro carbonową folia listwy ( dekory ) we wnetrzu
Naprawilem tez oswietlenie Climatronika (popalone zarówki)
i oczywiscie co mnie najbardziej cieszy , centralka zamków od stiga na pilota :P

Foty grilla wkleje prawdopodobnioe w tygodniu gdy przyciemnie lampy :P

5d0ee1eb9a08ef98m.jpg 85be2582af4d1f19m.jpg

Dziś lampy poszły pod lakier razem z zaciskami przód tył :) kierunki przyciemnie raczej folią bo nie mogłem ich rozkleić :(

a3289c79398af607med.jpg

Dziś zmieniłem setup grilla wydaje mi sie ze lepiej wyglada jak z czarnym znaczkiem :)

85384eab570017f9med.jpg

EDIT:11-09-2015

No i stało sie

9afbfddb0d980726med.jpg

ale nie poddaje sie . kupilem rozbitka w dobrych pieniadzach z silnikiem w idealnym stanie i z komputerem pokladowym jestem na etapie wymiany elektryki i deski rozdzielczej(poduchy) w starym silniku byla peknieta głowica i dolewalem oleju częściej jak paliwa :D

8c2a8a8a16ac2647med.jpg

w tym tygodniu audi juz bedzie jezdzila ,silnik juz siedzi i powoli sie sklada wszystko w kupe, a i w drodze juz jest gwint :D pozatym szukam jakies dobrej felgi 19

lub 18 ktoś coś ?

34b42e157a82a6damed.jpg 002a1525e8e1b8cfmed.jpg

Elektrykę przekładam ponieważ w dawcy jest fis którego w mojej nie było :) wstepnie wszystko jest podłączone i czeka na montaż końcowy deski, plastików itp ... na koniec wymienie szybe i złoże do końca przód... układ wydechowy tez ulegnie modyfikacji ,Kat juz jest wywalony czekam tylko na kuriera z strumienica i tłumikiem końcowym :)

Edytowane przez Fela

Opublikowano

grunt ze robisz bo wiekszosc by pogonila na tajle Ps:czym malowales plastiki progów?

Opublikowano
  • Autor

grunt ze robisz bo wiekszosc by pogonila na tajle Ps:czym malowales plastiki progów?

tez myslalem zebys sprzedać ,ale sie rozmyśliłem :) nie malowałem plastików tylko próg :)

Opublikowano

wygląda jakby plastiki pomalowane :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wygląda jakby plastiki pomalowane :wink:

Takie złudzenie :D

Gwint juz na miejscu ( kawałek stali a jaram sie jak małedziecko paczką słodyczy)

59570b3be629645amed.jpg

Ogolnie wszystko sklada sie powoli brakuje mi sil na krecenie tego wszystkiego ,wnetrze nadal nie skrecone od samego patrzenia sie odechciewa . teraz nie moge wyjechać autem z powodu hamulców czekam na zacisk hamulcowy i mysle ze w tym miesiacu "krecik" bedzie wyglądała jak samochód :) życzcie mi powodzenia :P jak Auto bedzie stało na kołach to zrobie zdjecie jak to Wyglada :)

Edytowane przez Fela

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co to za gwint?

Opublikowano
  • Autor

Co to za gwint?

Gwint to "ART Tuning"

i mały aktual RM12 juz siedzi :P

d466c015f7f9b4bbmed.jpg

Opublikowano

Jak dokładnie te koncowki się nazywają? Daj linka proszę

Opublikowano

spawac trzeba ?

daj fote jak wyglada od przodu to okej

Opublikowano
  • Autor

0f4e1552ccde61c3med.jpg

Teraz zauwazyłem ze Wisi troche Krzywo i jest do poprawki :(

Opublikowano

kurcze aktos mi gadal ze 80 mm sie mieszcza oby dwie,cos mi sie wydaje ze nie da rady.bo to jest po 60 ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

60mm to srednica wewnetrzna a zewnetrza 63mm :) wydaje mi Sie ze Idealnie pasują wieksze juz bedą zaduże :)

e903dfcfad9353cdmed.jpg 602c1fa7bc52bccbmed.jpg

Audi złożona :D lecz straciłem sprzęgło (do wymiany wysprzęglik),ale i tak jestem zadowolony :)

Dawno nie pisałem w temacie ,a troche sie działo i dzieje :P na poczatku postanowilem przygotować silnik do zimy wymienilem termostat bo był padniety, wymieniłem olej na motul 8100 x-cess 5w40 przy okazji zrobiłem tez płukankę za pomocą preparatu liqui moly i oczywiscie płyn chłodzący. Z rzeczy estetyczny doszły dymione kierunki Depo i przyciemniłem lampy przednie boczne kierunki wymieniłem na białe , w miedzy czasie zerwałem stare nakladki na progi pod którymi okazało sie ze sa naloty rdzy wszystko zeszlifowałem i solidnie zakonserwowałem i narodził sie nowy plan :D (nakladki na progi) te laminatowe z Allegro mi sie nie podobaja ,oryginalne drogie w wersji S lub RS.. ale gdzie na forum wyczytałem ze chlopaki montuja Od Omegi C wiec postanowilem zrobić tak samo , narazie sa tylko dopasowane ale trzeba je wygładzić itp ...zderzak tylni wlasnie dziś zacząłęm modyfikować wersja ''S Home Made'' , co do wnetrza hmm wcześniej mialem dekory obklejone folią srebrny carbom lecze po kolizji zmieniałem deske i tam dekory były oryginalne nie bylo juz czasu zeby sie z tym bawić wiec dwa tygodnie temu postanowilem rozebrać wnetrze i prysnąć je na czarny połysk i wypolerować przy okazji korzystajac z tego iż wnetrze było w negliżu zrobiłem tez podświetlenie zapalniczki i popielniczki ,nie dzialalo dałem zarówke w oryginalne miejsce plus jedna skierowaną na popielniczkę do tego szkiełko wymienilem na czerwona plekse i wydaje mi sie ze efekt jest lepszy. ponizej dodaje zdjecią i mój projekt w photoshopie...

edf1362c79c7594amed.jpg 69c28971a211b3c0med.jpg 83e408f9baf300d8med.jpg 7440025fe8bbc54cmed.jpg 34bf4bad4b065311med.jpg 9bc3961579365f4fmed.jpg 1f6bbbb3f6f0142bmed.jpg

Opublikowano

no ciekawie :decayed:

Opublikowano

Dawaj czarny znaczek na klapę i zostaw ori lampy

A o zderzaku tez myślałem podobnego czekam na efekt końcowy to tez pomyślę nad czymś podobnym :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

klape wlasnie chciałem gładką :P dlatego w photoshopie wywaliłęm tez zamek na klapie :D nad lampami sie zastanawiam bo zeby je przyciemnic to musze tez dobrze swiecic ,a wiadomo jak to jest z niebieskimi :)

Opublikowano

A klapa jak na pilota??

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

jeszcze nie jest ale z czasem sie zrobi .. poźna wiosną planuja polakierować całą karoserie bo obecnie ma kilka odcieni :P