Skocz do zawartości
IGNOROWANY

My DarkBlue A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Jako, że parę miesięcy temu sprawiłem sobie nowa audiczkę postanowiłem podzielić się z wami moim małym szczęściem :D Korzystając z majowego weekendu strzeliłem sesje autku.

Auto sprowadzone z Holandii od pierwszego właściciela. 1999 rok. Silnik APT 1.8 125 km.

Wyposażenie:
-Elektryczne szyby przednie
-Elektryczne i podgrzewane lusterka
-ABS
-Immobilizer
-4 poduszki powietrzne
-Centralny zamek z pilota (otwierane zamykane okna z pilota)
-Climatronic
-Podgrzewane Spryskiwacze
-2x Podlokietnik
-Oryginalny pakiet chrom
-Tempomat
-Dzielona kanapa
-Regulowana kierownica w dwóch płaszczyznach
-Felgi aluminiowe R15
-Skórzana kierownica, mieszek, gałka
-Hak
-Podgrzewana tylna szyba
-Podgrzewana szyba przednia
-Pakiet podświetlane drzwi oraz wnęki nóg, gałki biegów ambiente.
-Oświetlanie wnętrza ambiente
*być może o czymś zapomniałem lub nie wiem
wbyqh1.jpg
30rxnvb.jpghtgtah.jpg2qvqx4j.jpg2m33bd1.jpg2r5t6ac.jpg15yiy5g.jpg10eh8ix.jpgmkak9.jpg345d8x5.jpg2heacn7.jpg
Edytowane przez Gość
Opublikowano

Daj o niego, bo widać, że zadbany :D

Wywal hak, daj większe koło, idź w dół i co Ci jeszcze do głowy przyjdzie ;)

Opublikowano (edytowane)

Hak to bardzo dobra sprawa w wielu okolicznościach, dlatego tez zostanie. Obniżać raczej nie zamierzam, gdyż jestem zwolennikiem oryginalnego wyglądu. Natomiast co do większego koło to na pewno jakieś 16 szarpnę. Może skrobnę co do tej pory wymieniłem/naprawiłem:

*po zakupie kompletny rozrząd INA (napinacz hydrauliczny, rolka, pasek, pompa wody)

* wymiana oleju, filtrów itp.

*lewy przegub(Ruville)

*czujnik walka rozrządu

*wymieniony termostat (gates)

*wymienione uszczelki pod pokrywą zaworów i fazatorem(elring)

*klocki + odpowietrzenie układu hamulcowego(przód bosch, tył trw)

*komplet oponek

*gas sekwencyjny

*wymienione głośniki przód(13 magnaty dark power)

* wymiana łożyska rolki prowadzącej sprężarki+nabicie i konserwacja

Na chwile obecną nie ma się do czego przyczepić w aucie. Silnik odpala i pracuje ładnie. Zawieszenie sztywne bez luzów,stuków itp.

Panowie jaki wzór felg byście poradzili pod mój kolor auta? Raczej celowałbym w 16" ponieważ nie chciałbym zanadto nadwyrężać zawieszenia większym rozmiarem. Co sądzicie o zamontowaniu takiego oto grila http://allegro.pl/atrapa-grill-kratka-audi-a4-b5-8d0-1994-01-s4-rs4-i5309728085.html. Nie będzie to w stylu "wieś śpiewa, wieś tańczy" ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ale się błyszczy ! :D

Opublikowano (edytowane)

j4s2c2vr dzięki za uznanie ;) Panowie, doradzicie jakiś ładny model alusów, które waszym zdaniem by pasowały ??

Dziś wpadły nowe amorki KYB tył + sprężyny lesjofors + odboje KYB

Edytowane przez Gość
Opublikowano

z felami chyba jednak się wstrzymam do następnego roku. Zamierzam do końca tego roku zrobić przód tj. amorki,sprężyny, odboje oraz tarcze+klocki również przód.

No i udało się wykonać część zamierzeń tj. wymienione przednie i tylne sprężyny na lesjofors oraz amorki na kayaba. Przy okazji wymieniona tuleja w wahaczu oraz filtr kabinowy :) Teraz czas na tarcze i klocki przednie.

Ostatnio wpadły:

- nowe tarcze metelli + klocki textar na przód

- nowe przewody zapłonowe beru

Opublikowano

dekielki do alusów sam robiłeś czy już były takie? jeśli sam to jaką farbą malowałeś i czy długo ona trzyma? bo u siebie pomalowałem na chrom i co jakiś miesiąc dwa farba lekko odchodzi..

pozdro

Opublikowano

Zazdraszczam polifta :P

Opublikowano (edytowane)

Swir3k sam malowałem. Ale muszę zaznaczyć, iż usunąłem tą, chromowaną obręcz ponieważ u mnie była dość mocno skorodowana na wszystkich dekielkach. Wszystko ładnie przeszlifowałam papierkiem wodnym i poleciałem lakierem do plastiku boll. Efekt trzymał się kilka miesięcy. Niestety kilka raza zdarzyło mi się prysnąć na dekielki preparat do czyszczenia felg i lakier w tych miejscach zaczął schodzić, ale to chyba zrozumiałe.

zybi81 dzięki za uznanie ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

dzięki za info odnośnie dekielków, orientujesz się czy ten spray do plastiku boll jest w kolorze chromu??

pozdro

Opublikowano

w kolorze chromu niestety nie ma. Są wyłącznie jasno szary, szary oraz czarny.

Opublikowano

Szkoda że nie uturbiona i tak dość goła, holender strasznego miał węża w kieszeni ale po to jest te forum by była inspiracji do rezanka :D

Opublikowano (edytowane)

Sebastiono z turbina to się zgodzę, jest turbinka jest frajda i perspektywy. Natomiast czego brakuje w wyposażeniu mojemu egzemplarzowi, by nie nazwać go golasem??

Edytowane przez Gość
Opublikowano

hm hm hm pytanie rzeka jak dla mnie.

Np. fotochromy w lusterkach zew. i wew. , elektryczne fotele przód tyła góra dół, ksenony, prąd na tyle w szybach, full fis, radio na 2 din, większe lusterko prawe, czarny sufit, esp

Mam to wszystko w wyposażeniu i uważam że to słabe wyposażenie bo by jeszcze przydała się dokładka pdc, navi itd itd . Padline kupywałem 5 lat temu i moja jest z austrii. Wiec wszystko przed Tobą. :wink:

Opublikowano

Ja proponuję poprzeglądać tematy, chłopaki mają naprawdę elegancko doposażone a4-órki :) Ja osobiście jakoś nie jestem napalony na navi, ale fotochromy bym z chęcią sam przygarnął. A korbami z tyłu to nie ma co się przejmować, jak w kombiaczach często widywane, tak z moich obserwacji przy szukaniu swojego egzemplarza sedana ze wszystkimi szybami w prądzie było o wiele gorzej, dlatego stwierdziłem, że uwagi na to nie będę takiej zwracał i trafiły się korby, zawsze można przerobić i pewnie w końcu i u mnie to nastąpi ale są rzeczy ważniejsze dla mnie, bo zazwyczaj jeżdżę tylko z kobitą na pokładzie. A jak już bawić się w fotele w prądzie to proponuję od razu recaro jak u mnie, bo w końcu i tak poczujesz niedosyt, lub jakaś spoko skóra. Można zawsze dołożyć tempomat, samopoziomowanie świateł, albo na bogato składane lusterka. Do roboty jest masa, żeby nie nazwać go golasem, bo z całym szacunkiem ale centralny zamek, immo itd to jest bo jest po prostu już lifcik i inaczej też trochę musi wypadać samochód, który w produkcji jest 5 lat a nie leci z pierwszej taśmy :) Ale na pocieszenie powiem, że ja mam podgrzewane i elektryczne recaro, 2din, bose a i tak nie mam z przodu podłokietnika :grin: Na szczęście lada dzień będzie, byle do świąt

Opublikowano (edytowane)

Są gusta i guściki. Moje wyposażenie jak najbardziej mi odpowiada i jedyne co bym dodał to elektryczne fotele i fotochromy. Reszta to mieć, aby mieć. Wcześniej smigałem sejem w najsłabszym wyposażeniem. Nawet głośniki na przód musiałem kupić bo fabryka nie dała także aktualnie jestem ustysfakcjonowany.Bardziej kładę nacisk na włożenie konkretnych części w mechanikę. Jak osiągnę zamierzony cel być może zajmę się doposażeniem.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wiesz, nie można mówić gusta guściki. Bo jestem pewien, że gdybyś pośmigał w recaro i posłuchał głośników bose odczułbyś bardzo szybko różnicę. Wiem co mówię, bo kumpel miał taką gołą A4. Co planujesz tak mechanicznie zmieniać, bo mówisz że nic nie stuka ani nie ma żadnych problemów. Kuce w góre?

Opublikowano

Nic nie stuka nie puka, to nie znaczy, że nie trzeba wymienić :D mam zamiar jeszcze wymienić komplet wahaczy oraz tarcze+kocki tył. Następnie będę rozmyślał doposażeniu. Enczu jakim sposobem kuce w góre przy wolnossaku?:D

Opublikowano

Fajne auto,Powodzenia w modach.