Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zacięcia wybieraka (manual)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy zmianie biegu na "2": po dociśnięciu dźwigni w max. lewo do oporu następuje jakby blokada lewarka i nie można go przełożyć w kierunku "2". Dopiero odpuszczenie nacisku w lewo i odciągniecie nieco lewarka do środka pozwala przełożyć bieg. Jest tak zawsze jak zdecydowanie wychyli się lewarek w lewo, jak powoli i nie za mocno, to bieg 2. wchodzi. Coś jakby gdzieś o coś zahaczało... Czy to wina lewarka czy coś poza nim?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czy już wiesz jaka jest przyczyna tego lewarka??

u mnie też czasami tak haczy.

Opublikowano
  • Autor

czy już wiesz jaka jest przyczyna tego lewarka??

u mnie też czasami tak haczy.

Nie zaglądałem do tego mechanizmu, dalej z tym jeżdżę. Ale jak rzuciłem okiem na alle to podejrzanie sporo lewarków używanych tam jest...

Opublikowano

I jak tam z waszymi lewarkami ? Ja obstawiam kwestię wybieraka, kwestia zajrzenia na skrzynię i manipulacji drązkiem problem powinien być widoczny

Opublikowano

szczerze to ja u siebie jeszcze nic nie zaglądałem, jakoś brak czasu. Ale przy najbliższym serwisie ta kwestia zostanie poruszona, ale jesli ktoś ma jakieś sugestie to napewno się przydadzą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wyjaśniło się coś? ja mam identyczny objaw, może ten typ tak już ma?

Opublikowano
  • Autor

wyjaśniło się coś? ja mam identyczny objaw, może ten typ tak już ma?

W najbliższym czasie będę wymieniał sprzęgło i dwumas, przyjrzę się więc przy okazji lewarkowi.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy odkopie temat bo u mnie jest identyko... Wrzucając z 1 na 2 czuć spory opór i tak samo redukując z 3 na 2... rzecz się dzieje tylko podczas jazdy... stojąc w miejscu i zmieniając biegi na odpalonym silniku biegi wchodzą gładziutko bez zająknięcia... ktoś ogarnął temat?? wiadomo co było przyczyną??

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam założyłem nowy temat dokładnie z tym samym problemem. Czy ktoś znalazł rozwiązanie bo trochę czasu już minęło 

Opublikowano

witam problem rozwiązany. Można wyregulować lewarek zmiany biegów, nic nie zacina, nic nie haczy biegi wchodzą idealnie. W temacie który założyłem z tym samym problemem wrzuciłem filmik z opisem jak to zrobić. pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Radze sprawdzić czy nie ma luzy przegub kulisty na wybieraku przy skrzyni, sa zestawy naprawcze tego elementu. U mnie trochę ciężej wchodzą biegi ( szczególnie 1 jak się lekko toczę ale to może kwestia wymiany oleju w skrzyni) i zauważyłem ze właśnie tam jest luz delikatny, 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie wytarty jest ślizg i guma widoczna na wybieraku od spodu auta. Na razie kawałek gumowej rurki załatwił sprawę, założony na też lekko żółty wybierak. On ogranicza wychylenie drążka zmiany biegów. IMG20230128180638.thumb.jpg.ad99b368c7f94e7c056a67e830083a5b.jpg