smokey Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Witam, najprawdopodobniej padł mi zawór EGR i wyświetla mi sie kontrolka od silnika. Miał ktoś podobny problem? Zawór bedzie do wymiany? Czy wystarczy go pożądnie wyczyścic? Czytałem też że można go poprostu zaślepić. Proszę o rady osób, które już z tym tematem się stykneły. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
radi88PL Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Witam, najprawdopodobniej padł mi zawór EGR i wyświetla mi sie kontrolka od silnika. Miał ktoś podobny problem? Zawór bedzie do wymiany? Czy wystarczy go pożądnie wyczyścic? Czytałem też że można go poprostu zaślepić. Proszę o rady osób, które już z tym tematem się stykneły. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Jakie błędy zarejestrował komputer ? podłączałeś go ?
smokey Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Jeszcze nie mam kabla bo autko posiadam od nie dawna. Jak tylko kupie kabel to podłącze i napisze co tam wyszło. Ktoś wie czy można z tym jeździć ?
Unf Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Jak nie podlaczales do kompa to skad pewnosc, ze to EGR Ja z check engine bym sie bal troche jezdzic. Btw jak bys kupowal kabel to polecam czarny polski http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html Wczesniej kupilem taki niebieski chinski i za cholere nie dzialal, a viaken od strzala.
smokey Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Opublikowano 11 Maja 2015 Jak nie podlaczales do kompa to skad pewnosc, ze to EGR Ja z check engine bym sie bal troche jezdzic. Btw jak bys kupowal kabel to polecam czarny polski http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html Wczesniej kupilem taki niebieski chinski i za cholere nie dzialal, a viaken od strzala. Byłem na stacji diagnstycznej i wychwycili błędy ze spalinami, ale to jeszcze zanim kontrolka mi się zapaliła. Poza tym ktoś to potwierdził i myślalem że tu ktoś coś podpowie. Jutro powinienem wiedziec co jest nie tak. Można zamknąć. Okazało się że błąd mieszanki paliwa.
Rekomendowane odpowiedzi